Trump: Bağdadi'nin 1 numaralı halefi de öldürüldü

Trump: Bağdadi'nin 1 numaralı halefi de öldürüldü

ABD Başkanı Trump, IŞİD lideri Bağdadi'nin bir numaralı halefinin de öldürüldüğünü açıkladı. Twitter'dan açıklama yapan Trump "Biraz önce Ebubekir el Bağdadi'nin bir numaralı varisinin ABD'li askerler tarafından öldürüldüğü doğrulandı" dedi. Newsweek'e konuşan bir kaynağa göre, IŞİD'in yeni lideri Abdullah Kardaş olmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'nin bir numaralı halefinin de öldürüldüğünü açıkladı.

Twitter açıklama yapan Trump "Biraz önce Ebubekir el Bağdadi'nin bir numaralı varisinin ABD'li askerler tarafından öldürüldüğü doğrulandı. Büyük ihtimalle liderlik konumunu o alacaktı, Şimdi o da ölü" paylaşımda bulundu.

19-10/29/trump.jpg

Newsweek'e konuşan bir kaynağa göre, IŞİD'in yeni lideri Abdullah Kardaş olmuştu. Kardaş, daha önce de IŞİD'in 'Müslüman ilişkilerini' yürütmek üzere Bağdadi tarafından aday gösterilmişti. Kardaş'ın Saddam Hüseyin yönetimi sırasında Irak ordusunda görev yapmıştı.

NE OLMUŞTU?

IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi, 8 helikopterle İdlib'in kuzeyine giden ABD Özel Kuvvetleri'nin düzenlediği operasyonda ölü ele geçirilmişti.

Trump, önceki gün yaptığı basın toplantısında, Bağdadi'nin bulunduğu evin altındaki ucu kapalı tünellerden birine girdikten sonra üzerindeki intihar yeleğini patlatarak yanındaki 3 çocukla birlikte öldüğünü açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi de dün DEAŞ Sözcüsü Ebu Hasan el-Muhacir'in, Suriye'nin Cerablus kenti yakınlarında önceki gün gerçekleştirilen operasyonla öldürüldüğünü duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN