Eylem hazırlığındaki 3 DEAŞ'lı İstanbul'da yakalandı

Eylem hazırlığındaki 3 DEAŞ'lı İstanbul'da yakalandı

DEAŞ lideri Bağdadi'nin etkisiz hale getirilmesinin ardından 29 Ekim törenleri sırasında sansasyonel eylem hazırlığında oldukları iddia edilen 3 DEAŞ'lı İstanbul'da yakalandı. Şüphelilerin, geçen hafta Sancaktepe'de çalınan bir aracı, sahte plaka takarak dün akşam İstanbul Valiliği yakınına park ettikleri tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DEAŞ lideri Bağdadi'nin İdlib'de etkisiz hale getirilmesi sonrası örgüt üyesi H.U., B.Ç. ve R.K.'nin sansasyonel eylem arayışı içerisine girdiğini ve lojistik sağlayacak kişilerle irtibata geçtiğini belirledi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NE ARAÇ BIKAKTILAR

Şüphelileri teknik ve fiziki takibe alan ekipler, şüphelilerin geçen hafta Sancaktepe'de çalınan 34 BNF 419 plakalı aracı sahte plaka takarak Fatih'teki İstanbul Valiliği yakınlarına park ederek buradan ayrıldıklarını tespit etti.

3 İLÇE 5 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN

Cumhuriyet Bayramı törenleri sırasında eylem yapacakları değerlendirilen şüpheliler, Fatih, Ataşehir ve Sancaktepe'de 5 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı.

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek, 1 tabancayla çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

BİRİ UZUN SÜRE CEZAEVİNDE KALMIŞ

DEAŞ üyeliğinden suç kayıtları bulunan şüphelilerden birinin örgüt üyeliğinden uzun süre cezaevinde kaldığı, bir şüphelinin kardeşinin ise Suriye'deki çatışma bölgelerinde öldürüldüğü belirlendi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN