‘Trump Kudüs’ü tanıyacak’

‘Trump Kudüs’ü tanıyacak’

ABD’nin müstakbel Başkanı Donald Trump, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımaya hazırlanıyor. Trump’ın danışmanlarından Conway, ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’nin, Tel Aviv’den Kudüs’e taşınacağını söyledi.

ABD’de başkan seçilen Donald Trump’ın danışmanlarından Kellyanne Conway, ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’nin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınacağını söyledi. ABD’li muhafazakar gazeteci Hugh Hewitt’in sunduğu radyo programı ‘Hughniverse’e konuk olan Conway, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Büyükelçiliğin Kudüs’e taşınmasının Trump için ‘büyük bir öncelik’ olduğunu ifade eden Conway, “Trump bunu seçim kampanyasında açıkça ifade etti” diye konuştu. Conway ayrıca Trump’ın, bu konuyu kurmaylarıyla yaptığı toplantılarda da birçok kez dile getirdiğini belirtti.

Kararın İsrail tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanacağına inandığını söyleyen Conway, ABD’deki Yahudi topluluğu için de aynısının geçerli olduğunu ifade etti. İsrail Kudüs’ü başkenti olarak kabul etse de, uluslararası alanda bu tanınmıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bu konudaki politikası, İsrail ile Filistin arasındaki çözüm girişimlerinin tamamlanmasının ardından Kudüs konusundaki kararı vermeyi öngörüyor. ABD ve Türkiye de dahil devletlerin İsrail Büyükelçilikleri Tel Aviv kentinde bulunuyor. ABD, Kudüs’ün İsrail’e ait olduğunu tanımıyor, 1948’deki İngiliz mandasının sona ermesinden bu yana hiçbir ülkeye bağlı olmayan bir şehir olarak kabul ediyor.

Seçim kampanyası süresince birçok kez büyükelçiliği Kudüs’e taşıyacağını söyleyen Donald Trump, eylül ayında İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede de bu sözü tekrarlamıştı. Eski başkanlardan Bill Clinton ve George W. Bush da aynı sözü vermiş, ancak yerine getirmemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN