Trump'a bir darbe de avukat ordusundan

Trump'a bir darbe de avukat ordusundan

Trump'ın Senato'da başlayacak azil duruşmasına bir hafta kala savunma sürecini etkileyecek önemli bir gelişme yaşandı. Yasal savunma ekibinden 5 avukat görevi bıraktı. Avukatlar ile ilgili iddialar ise çarpıcı.

Donald Trump'ı Senato'da savunacak 5 avukat istifa etti. CNN'de yer alan habere göre, Trump'a yakın kaynaklar azil süreci ile ilgili yaşanan fikir ayrılıkları nedeniyle 5 avukatın görevini bıraktığını söyledi.

Butch Bowers ve Deborah Barbier'in ortak bir kararla hukuk ekibinden ayrıldığı, Bowers ve Barbier'i üç avukat daha takip ettiği öğrenildi.

'ÇALINDIĞINI SAVUNACAKSINIZ' İDDİASI

Konuyla ilgili konuşan bir kaynak, Trump'ın avukatlardan büyük bir seçim usülsüzlüğü olduğunu ve seçimin kendisinden çalındığını savunmalarını istediğini söyledi.

Avukatların ise strateji olarak 'görevden ayrılmış bir başkanı yargılamanın hukuki olup olmadığına' odaklanmayı tercih ettiği belirtildi.

"BU ÇABALAR ANAYASA'YA AYKIRI"

CNN'e konuşan Trump'ın eski kampanya danışmanı Jason Miller de şunları kaydetti: "Demokratların görevden ayrılmış bir başkanı azletme çabaları tamamen Anayasa'ya aykırı ve ülke için kötüdür.

45 senatör de şimdiden bunun Anayasa'ya aykırı olduğunu belirtti. Çok ilerleme kaydettik ancak hukuk ekibimiz üzerine bir son karar vermedik."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN