Trump'ın zorlu savaşı başlıyor! Azil maddesi resmen Senato'da

Trump'ın zorlu savaşı başlıyor! Azil maddesi resmen Senato'da

Trump'ın 'isyana teşvik' ile suçlandığı azil maddesi Senato'ya resmen iletildi. Yargılama 9 Şubat'ta başlayacak, Trump'ın suçlu olup olmadığını Senato'dan çıkacak sonuç belirleyecek. Yeni ABD Başkanı Biden ise Senato'nun Trump'ı azil yargılamasında suçlu bulacağına inanmadığını söyledi.

Demokratların 6 Ocak'taki Kongre baskınından sorumlu tuttuğu Trump'ın azlini isteyen ve Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen azil maddesi, Senato yetkililerine teslim edildi.

RESMİ BELGE DE SENATO'YA ULAŞTI

Resmi belge, Senato'daki yargılama sürecinde savcı görevi görecek olan 9 Temsilciler Meclisi üyesi tarafından ilgili yetkililere elden verildi. Trump'ın 'isyana teşvik' ile suçlandığı azil maddesi 14 Ocak'ta Temsilciler Meclisi'nde kabul edildi. Trump'ın suçlu olup olmadığına ise Senato'daki yargılama sonucunda karar verilecek.

"BUNUN OLACAĞINA İNANMIYORUM"

ABD Başkanı Joe Biden da azil soruşturması ile ilgili CNN'e konuştu. Trump'ın azil yargılamasında suçlu bulunması için 50 Demokrat senatörün yanı sıra 17 Cumhuriyetçi senatörün de evet oyu kullanması gerektiğini vurgulayan Biden, "Ben bunun olacağına inanmıyorum" diye konuştu. 

YARGILAMA 8 ŞUBAT HAFTASI BAŞLIYOR

ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer, Trump'ın Senato'daki yargı sürecinin 8 Şubat haftasında başlayacağını duyurmuştu.

Trump'ın suçlu bulunabilmesi için 100 sandalyeli Senato'da en az 3'te 2 çoğunluğun, yani 67 senatörün, Trump aleyhinde oy kullanması gerekiyor.

Her iki partinin de 50'şer sandalyeye sahip olduğu Senato'da Trump'ın suçlu bulunmasına oldukça düşük ihtimal olarak bakılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN