Son dakika! Trump'ın 'isyana teşvik' ile suçlandığı azil maddesi kabul edildi

Son dakika! Trump'ın 'isyana teşvik' ile suçlandığı azil maddesi kabul edildi

Son dakika haberi... ABD Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada Başkan Trump'ın "isyana teşvik" ile suçlandığı azil maddesi kabul edildi.

ABD Temsilciler Meclisi’nde, ABD Başkanı Donald Trump’ın görevden azledilmesini tartışılacağı tarihi oturum başladı. Demokratlar, 20 Ocak’ta görevi Joe Biden’a devredecek Trump’ın azlinde ısrar ediyor. Bazı Cumhuriyetçi kongre üyelerinin de Trump’ın azli yönünde oy kullanacakları belirtiliyor.

MADDE KABUL EDİLDİ

ABD Temsilciler Meclisinde yapılan oylamada Başkan Donald Trump’ın azil sürecini başlatacak madde kabul edildi.

Mecliste oturum sürerken, Trump'ın görevden alınma kararını destekleyen Cumhuriyetçilerin sayısı ise 7‘ye yükseldi. Son olarak Temsilciler Meclisi’nde üçüncü en kıdemli Cumhuriyetçi olan Liz Cheney de, azil sürecine destek vereceğini söyledi.

Liz Cheney, eski ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’nin kızı. Cheney, Trump’ı sert bir dille eleştirdi ve “Daha önce hiçbir ABD başkanı, anayasaya bu kadar ihanet etmemişti” dedi.

SENATO 19 OCAK’TA TOPLANABİLİR

Mecliste oturum devam ederken, Senato kanadından önemli bir haber geldi. Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell'in Senato Azınlık Lideri Demokrat Chuck Schumer ile yaptığı telefon görüşmesinde, Senatonun önceden planlanan tarih olan 19 Ocak’ta toplanacağı belirtildi. Senatonun yeniden toplanmayı Trump'ın azledilmesini görüşmek için erken bir tarihe çekmeyeceği ifade edildi.

TRUMP: BENİM SAVUNDUĞUM BU DEĞİL

Oturum sürerken ABD Başkanı Donald Trump’tan açıklama geldi. Trump yaptığı yazılı açıklamada, “Daha fazla gösterilerin olacağı raporlarının ışığında, şiddet, kanunsuzluk ve hiçbir tür vandallık olmamasını ısrar ediyorum. Benim savunduğum bu değil ve Amerika’nın savunduğu şey de bu değil. Tüm Amerikalılara, sinirlerin yumuşaması ve gerginliğin sakinleşmesi için sesleniyorum” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN