Trump'tan mıntıka temizliği! Giderayak herkesi affediyor

Trump'tan mıntıka temizliği! Giderayak herkesi affediyor

3 Kasım başkanlık seçimlerini kaybeden Trump, Rusya soruşturmasında suçlu bulunan Paul Manafort ve Roger Stone ile damadı Kushner'in babası Charles Kusher'in de aralarında olduğu 26 kişiye daha özel af çıkardı.

3 Kasım başkanlık seçimlerini kaybeden ABD Başkanı Donald Trump, giderayak peş peşe aflar çıkarmaya başladı. 

Beyaz Saray basın ofisinden yapılan açıklamada, Trump'ın dünkü 20 kişinin ardından bugün 26 kişiye daha özel af çıkardığı belirtildi. 

DAMADININ BABASINI DA AFFETTİ

Trump'ın affettiği isimler arasında 2016'daki seçimlerde kampanya danışmanlığını yapan Paul Manafort ve Roger Stone da yer aldı. Ayrıca Trump, damadı Jared Kushner'in babası olan Charles Kushner'i de affetti. 

Trump, dün de Rusya soruşturması kapsamında suçlu bulunan George Papadopoulos ve Alex van der Zwaan'ın da aralarında yer aldığı 20 kişiye özel başkanlık affı çıkarmıştı. 

SİVİLLERİ KATLEDENLERİ DE UNUTMADI

Trump, 2007 yılında Irak'ta 17 sivilin öldürülmesine karışan 4 eski paralı askeri de affetmişti.

Trump'ın tepki çeken kararı için eski İnsan Hakları İzleme Örgütü Ortadoğu Direktörü Sarah Leah Whitson, Twitter yaptığı paylaşımda, saldırıda hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ali adlı Iraklı çocuğu örnek göstererek "Ali için adalet yok, sonra da bizden neden nefret ediyorlar diye soruyoruz?" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN