Rusya'da günlük vaka rekoru kırıldı

Rusya'da günlük vaka rekoru kırıldı

Rusya'da son 24 saatte 29 bin 935 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Bu sayı salgının başından beri ülkede görülen en yüksek günlük vaka sayısı.

Rusya'da son 24 saatte 29 bin 935 kişinin daha koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı. Bu sayı ülkede salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka olarak kaydedildi.

Ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 963 bin 688'e ulaştı. Öte yandan, Rusya Sağlık Bakanlığı, ülkede 635 kişinin daha öldüğünü, toplam can kaybının ise 53 bin 96´ya ulaştığını açıkladı.

ASKERLERİN AŞILANMASI DEVAM EDİYOR

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Moskova merkezli Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü tarafından geliştirilen Sputnik V isimli koronavirüs aşısının askerlere uygulanmaya devam edildiği kaydedildi. Aşının ilk dozunun tüm bölgelerdeki Rus askerlerine uygulandığı ifade edilirken ikinci doz aşıların yapılmaya başlandığı ve aşılamanın 30 Aralık tarihine kadar tamamlanacağı aktarıldı.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise ordudaki vakalarla ilgili kamuoyunu bilgilendiren açıklamalarda bulundu. Orduda görülen vakaların Rusya’nın genelinden daha az olduğu söyleyen Şoygu, "Ordu ve donanmanın tümünde koronavirüsün yayılmasının engellenmesi yönünde alınan tedbirler karşılık verdi. Bugün Rusya Savunma Bakanlığı’nda görülen 100 bin kişide görülen vaka sayısı ülke genelindeki ortalamaya göre yüzde 37 daha düşük” dedi.

Orduda askerlere Sputnik V aşısının uygulanmasının sürdüğünü hatırlatan Şoygu, Rus Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklarla en uzak bölgelere aşıların sevk edildiğini Rusya Savunma Bakanlığı tarafından 30 yeni tıp merkezi inşa edildiğini ve tüm bölgelere 24 bin adet çeşitli tıbbi ekipman gönderildiğini dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN