Rusya, Kovid-19 ölümlerinin çok daha fazla olduğunu kabullendi

Rusya, Kovid-19 ölümlerinin çok daha fazla olduğunu kabullendi

Rusya, yeni tip koronavirüs (Kovid-9) nedeniyle daha önce açıklanan ölüm sayısının çok daha fazla olduğunu duyurdu. Açıklana rakamlara göre Rusya'da Kovid-19 nedeniyle 186 binden fazla insan yaşamını yitirdi.

Dünyada Kovid-19 vakalarının en çok görüldüğü ülkelerden biri olan Rusya'da, 186 binden fazla kişinin Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bu rakamlarla Rusya, Kovid-19 kaynaklı en çok can kaybı yaşayan 3. ülke oldu. 

T24'ün haberine göre, Rusya İstatistik kurumu Rosstat, Rusya'da Ocak ile Kasım ayları arasında 2020'de geçen seneye kıyasla 229 bin 700 daha fazla ölüm yaşandığını duyurdu. 

Başbakan Yardımcısı Tatiana Golikova, bu 229 bin 700 kişiden yüzde 81'inden fazlasının Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu veri, Rusya'da 186 binden fazla kişinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği anlamına geliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen aylarda sık sık Rusya'nın pandemi sırasına "düşük ölüm oranına" sahip olduğunu ve "Batı ülkelerinden daha iyi bir iş çıkardıklarını" söylemişti. 

Rusya, 3 milyon vakayı aşmasına rağmen resmi ölü sayısı 55 bin 265'ti. Virüsten benzer şekilde ağır etkilenen diğer ülkelerde ölüm oranı çok daha yüksekti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN