TTB'den Bakan Koca'nın 'hasta sayısı' açıklamasına cevap: Gerçekleri gizlediniz

TTB'den Bakan Koca'nın 'hasta sayısı' açıklamasına cevap: Gerçekleri gizlediniz

Türk Tabipleri Birliği, Bakan Koca’nın “Hasta olarak semptomu olan kişilerden bahsediyoruz” sözlerine resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.

Türk Tabipleri Birliği, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarından bir kesiti vererek, “6 aydır bunu söylüyorduk.  Süreci şeffaf yürütmediniz. Gerçekleri gizlediniz. Salgının yayılmasına engel olmadınız” ifadeleriyle tepki gösterdi. 

TTB’nin hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer verildi:

“Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, belirti göstermeyen ama testi pozitif çıkan vakaların günlük açıklanan tabloda yer almadığını açıkladı. 6 aydır bunu söylüyorduk.  Süreci şeffaf yürütmediniz. Gerçekleri gizlediniz. Salgının yayılmasına engel olmadınız. #vakasayısıkaç”

 

BAKAN KOCA NE DEMİŞTİ?

Bilim Kurulu toplantısı sonrası Koronavirüs salgının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Koca, Koronavirüs (Covid-19) salgının seyrine ilişkin olarak yaptığı açıklamada "pozitif çıkan her kişinin hasta değil vaka olduğu" vurgusu yaparken günlük tabloda yalnızca semptom gösteren 'hasta'ların yer aldığını açıklamıştı. 

"Vaka sayısının gizlendiği" eleştirilerine yanıt veren Koca, "Her vaka hasta değildir, testi pozitif olup semptom göstermeyen var. Bunlar çoğunluğu oluşturuyor. Günlük verilen, daha doğrusu hasta sayısı sadece hastaneye yatan hasta sayısı değildir. Hasta olarak semptomu olan kişilerden bahsediyoruz. Semptomu olan, hastanede yatmayan ve yatan kişileri günlük hasta sayısı olarak vermiş oluyoruz" diye konuşmuştu. 

 

CHP'DEN VAKA SAYISI 20 KAT FAZLA İDDİASI 

CHP Ankara Milletvekili Emir, Bakan Koca'nın açıkladığı verilerin doğru olmadığını ileri sürerek, "Pandemi ile mücadelenin ilk şartı halkımızı doğru bilgilendirmektir. Sağlık Bakanlığının kendi bilgi sisteminden bize gelen verilere göre Covid pozitif vaka sayısı açıklanan hasta sayısının neredeyse 20 katı. Bakan Fahrettin Koca’yı açıklama yapmaya davet ediyoruz" açıklamasını yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN