CHP’li Emir’den belgeyi yalanlayan Koca’ya cevap: İddiamızı doğrulamış oldu

CHP’li Emir’den belgeyi yalanlayan Koca’ya cevap: İddiamızı doğrulamış oldu

CHP Ankara Milletvekili Emir, Bakan Koca’nın “Belge denilen iddia edilen evrağın üzerinde bir tarih yok” açıklamasına “iddiamızı doğrulamış oldu” ifadesiyle cevap verdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı’nın günlük olarak paylaştığı koronavirüs tablosunun doğru olmadığını açıklamış ve bakanlığın sisteminden aldığını iddia ettiği belgeleri kamuoyu ile paylaşmıştı.  

“EVRAĞIN ÜZERİNDE TARİH YOK”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CHP’li Emir’in paylaştığı belgenin doğru olmadığını ve iddia edilen verilerin üzerinde tarih belirtilmediğini ifade ederek, “Belge denilen iddia edilen evrağın üzerinde bir tarih yok. Hangi tarih aralığında alındığına dair bir not yok. Bizim kullandığımız programda böyle bir arayüz yok" yanıtını verdi.

“İDDİAMIZI DOĞRULAMIŞ OLDU”

Bakan Koca’nın bu sözleri üzerine tekrar açıklama yapan Murat Emir, tarih yazan yeri işaretleyerek, belgeyi tekrar paylaştı. CHP’li Emir, "Sağlık Bakanı, 29 bin 377 vaka iddiamıza yanıt veremedi. Üstüne, belirti göstermeyen vakaların tabloya dahil edilmediğini de belirterek, iddiamızı doğrulamış oldu” ifadelerini kullandı.

 

CHP’Lİ EMİR NE DEMİŞTİ?

Emir, Bakan Koca'nın açıkladığı verilerin doğru olmadığını ileri sürerek, "Pandemi ile mücadelenin ilk şartı halkımızı doğru bilgilendirmektir. Sağlık Bakanlığının kendi bilgi sisteminden bize gelen verilere göre Covid pozitif vaka sayısı açıklanan hasta sayısının neredeyse 20 katı. Bakan Fahrettin Koca’yı açıklama yapmaya davet ediyoruz" açıklamasını yapmıştı.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN