TÜİK'ten yeni uygulama: Herkes kendi enflasyonunu hesaplayabilecek

TÜİK'ten yeni uygulama: Herkes kendi enflasyonunu hesaplayabilecek

Vekaleten TÜİK Başkanlığına atanan Ahmet Kürşad Dosdoğru, herkesin kendi enflasyonunu hesaplayabileceği 'Benim Enflasyonum' uygulamasını hayata geçireceklerini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) başkanlığına vekaleten atanan Ahmet Kürşad Dosdoğru, başlatmayı planladıkları yeni uygulamadan bahsetti.

Dünya’dan Alaattin Aktaş’a konuşan Dosdoğru, TÜFE kapsamında herkesin kendi enflasyonunu ölçebileceği bir veri seti oluşturmak üzere hazırlık yapıldığını, dileyenlerin kendi tüketimine ilişkin kalemlerden enflasyonunu hesaplayabileceğini ifade etti.

Enflasyonun en çok eleştiri alan veri olduğunu bildiklerini belirten Dosdoğru, bu kapsamda oluşturulan kurullarla ilgili şöyle konuştu: 

"EN ÇOK ELEŞTİRİ ALAN KONUNUN ENFLASYON OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

“Biliyorsunuz, iki danışma kurulu kurduk. Bu kurullar çalışmaya başladı. Biz uluslararası metodolojiye göre veri üretiyoruz. Kendi başımıza çıkıp bunu izah etsek, konuya yakın olanlar ve iyi niyetli yaklaşanlar ikna olacak, bir kesim belki kısmen ikna olacak, bazıları ise hiç olmayacak. O yüzden danışma kurulları kuralım istedik. Akademisyenlerden, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan danışma kurulları… En çok eleştiri konusu olan verinin enflasyon olduğunu tabii ki biliyoruz. Zaten bu konuda daha önce kendi bünyemizde bir çalışma yaptık. Yöntem araştırmalar dairemiz TÜFE’yi bağımsız bir gözle baştan aşağı inceledi. İyileştirilmesi gereken alanları belirledi. Benzer incelemeyi şimdi danışma kurulundan talep edeceğiz.”

Dosdoğru, fiyat ve işgücü dışında zaman içinde başka alanlarda da danışma kurulları oluşturmayı düşündüklerini ve ilk aşamada bunların GSYH ve demografi alanlarında olabileceğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN