Tunceli şehitleri Asım Türkel ve Ferruh Dikmen'in acı haberi Mersin'e düştü

Tunceli şehitleri Asım Türkel ve Ferruh Dikmen'in acı haberi Mersin'e düştü

Tunceli Nazimiye'de donarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuşlar Asım Türkel ve Ferruh Dikmen'in Mersin'deki ailelerine acı haber verildi. Türkel'in cenazesi gözyaşları için son yolculuğuna uğurlandı. Acılı anne baygınlık geçirdi. Şehidin kardeşi ve babası ise ayakta durmakta güçlük çekti. İçişleri Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, Türkiye'yi yasa boğan olayla ilgili Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamadaki detay yürekleri yaktı: Helikopterler kurtarmak için inemedi...

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde teröristlere yönelik operasyonda olumsuz hava koşullarından etkilenen iki askerin şehadet haberi, Mersin'deki ailelerine ulaştı.

Şehitlerden Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel'in (23) merkez Toroslar ilçesine bağlı Arpaçsakarlar Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber ilgililer tarafından verildi.

18-10/27/ehit-asim-turker.jpg
Şehit Asum Türkel.

Haberin ardından evin bulunduğu sokağın girişine Türk bayrakları asıldı.

Türkel'in şehit olduğunu duyan mahalle sakinleri, başsağlığı için evin çevresinde toplandı. 

Şehit Türkel'in 2017'den itibaren Tunceli Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığında görev yaptığı öğrenildi. 

SİLİFKE'DE DE YAS VAR

Aynı operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen'in (26) acı haberi de Silifke ilçesine bağlı Yeşilovacık Mahallesi'nde yaşayan ailesine ulaştı.

Babaevine Türk bayrakları asılan şehidin iki yıl önce Büşra Dikmen ile evlendiği ve 6 aylık "Yağız Efe" isminde oğlunun olduğu öğrenildi.

18-10/27/ehit-ferruh-dikmen-mersin-tunceli.jpg
Şehit Ferruh Dikmen. 

Dikmen ailesinin yakınları ve mahalle sakinleri, haberin ardından taziye ziyaretlerinde bulundu.

Nazımiye ilçesi kırsalında teröristlere yönelik operasyonda dün akşam saatlerinde olumsuz hava koşullarından etkilenen birlikler, hava şartlarının kısmen düzelmesi sonrası helikopterle bölgeden tahliye edilmişti. Bu askerlerden hipotermi tanısıyla Tunceli Devlet Hastanesine sevk edilen iki jandarma özel harekat mensubu şehit olmuştu.

VALİ SONEL: TEK TEK ÖLDÜRECEĞİZ

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde, teröristlere yönelik operasyonda olumsuz hava koşullarından etkilenerek şehit olan 2 asker için Elazığ'da tören düzenlendi.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca Nazımiye kırsalında terörist unsurlara yönelik gerçekleştirilen operasyon sırasında, olumsuz hava koşullarından etkilenerek hipotermi tanısıyla kaldırıldıkları Tunceli Devlet Hastanesi'nde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferruh Dikmen ve Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel'in cenazeleri törenin yapıldığı Elazığ Havalimanı'na getirildi.

Şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları, meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu, öz geçmişleri okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya şehitler için dua etti.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, dün akşam saatlerinde, kahraman askerlerin teröristlerle mücadele operasyonu esnasında olumsuz hava koşullarından etkilendiklerini belirtti.

Havanın kısmen düzelmesiyle operasyon bölgesindeki timin kent merkezine getirildiğini ve soğuktan etkilenerek hastaneye kaldırılan 2 kahraman askerin yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadığını kaydeden Sonel, bunun üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Vali Sonel, şöyle konuştu:

"Hem yurt içinde hem yurt dışında, Türkiye'nin çeşitli yörelerinde ve Tunceli'de teröristle mücadelede destanlar yazıldı. Hakikaten kahramanlarımız, kahraman güvenlik güçlerimiz, jandarmamız, polisimiz, askerlerimiz bu hain teröristlerin tek tek üstesinden geliyor. Adeta fare gibi dağlarda kaçacak delik arayan teröristleri son terörist kalmayıncaya kadar tek tek öldüreceğiz. Çünkü bu vatan kolay kazanılmadı. Bu bayrak üzerindeki rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız kolay kazanılmadı. Bu topraklar kolay vatan yapılmadı."

Sonel, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya tarafından edilen duanın ardından, şehitlerin cenazeleri Mersin'e uğurlandı.

18-10/27/asker-1540623824.jpg

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehadetleri Türkiye'yi yasa boğan Uzman Çavuşlar Asım Türkel ile Ferruh Dikmen'in cenazeleri Tunceli'deki askeri törenin ardından uçakla Adana'ya, oradan da karayolu ile Mersin'e getirildi. Bekar olan Asım Türkel'in cenazesi Toroslar ilçesi Arpaçsakarlar Mahallesi'ndeki baba ocağına, Ferruh Dikmen'in cenazesi ise Silifke ilçesine götürüldü. 

18-10/27/3eb83232fa27c8556e28b65cdfe38e84-1540643362.jpg

Şehit Asım Türkel için baba evinde helallik alınmasının ardından kent merkezindeki Muğdat Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, Garnizon Bölge ve Garnizon Komutanı Önder Gürbüz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, askeri erkan ve şehidin annesi Sebahat, babası Hasan Tülkel ve kardeşleri ile aile yakınları katıldı. İl Müftüsü Şaban Kondi tarafından kıldırılan cenaze namazanın ardından şehidin cenazesi, Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi.

18-10/27/06e999429ac0db5019cb24fad59c6014-1540643374.jpg

ANNE BAYGINLIK GEÇİRDİ

Tören sırasında baygınlık geçiren acılı anne Sebahat Türkel, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Şehidin uğurlanışı sırasında bazı vatandaşlar da gözyaşlarına hakim olamadı.  Şehit Ferruh Dikmen ise Mersin'in Silifke ilçesinde toprağa verilecek.

18-10/27/ba684516691023140b5c533964e0c342-1540643382.jpg
Şehidin kardeşi ve babası ayakta durmakta güçlük çekti. 

18-10/27/9bc9c96579c3ff180d9293c64000edb2-1540643389.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN