Tunceli son dakika haberi: Nazımiye, Ovacık ve Pülümür’de kar ve tipi

Tunceli son dakika haberi: Nazımiye, Ovacık ve Pülümür’de kar ve tipi

Meteoroloji Tunceli son dakika haberi olarak Nazımiye, Ovacık ve Pülümür’de kar ve tipinin etkili olacağını geçti. Tunceli’de yüksek noktalarda kar yağışı ve tipi 2 gündür etkili oldu.

Tunceli son dakika heberinde Meteorolojiden uyarı geldi. Meteoroloji kar ve tipinin hız kesmeden devam edeceğini açıkladı. Tunceli-Erzincan karayolunda ekipler yolun açık kalması için aralıksız çalıştı. Tunceli son dakika gelişmelerini haberimizden takip edebilirsiniz. 

Meteorolojinin uyardığı kar yağışı ve tipi Tunceli’de özellikle Nazımiye, Ovacık ve Pülümür’de etkili oldu.Kentin yüksek kesimleri beyaza bürünürken, Pülümür Erzincan yolunda tipi nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı. Karayolları ekipleri, yolun açık kalması için aralıksız çalıştı.

Öte yandan, meteoroloji, bugün Tunceli’de yağışların beklenmediğini hava sıcaklıkların da da 2 ile 4 derece arasında artış beklendiğini bildirdi.

18-10/27/son-dakika-tunceli.jpg

 

ŞEHİT HABERİNDEN SONRA İPTAL EDİLDİ 

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde dün PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyon sırasında etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle hipotermiye giren 2 askerin kaldırıldığı hastanede şehit olmasının ardından bugün kentte düzenlenmesi planlanan Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası ertelendi.
Nazımiye ilçesi Sarıyayla köyü Sarıbudak mezrası kırsalında PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda, bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 2 asker hipotermiye girdi. Bölgeden helikopterle alınan 2 asker Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan askerler, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu.


Acı haber nedeniyle bugün kentte yapılacak olan Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası final yarışları, ertelendi. Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İl Jandarma Komutanlığımızca Nazımiye ilçesi kırsalında terörist unsurlara yönelik gerçekleştirilen operasyonda, olumsuz hava koşullarından etkilenen 2 kahraman jandarma personelimizin şehit olması nedeniyle 27- 28 Ekim 2018 tarihlerinde yapılacak olan Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası final yarışları, ileri bir tarihe ertelenmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Milletimizin başı sağ olsun."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN