Türkiye bastırdı, PYD Suriyeli muhalifler toplantısına davet edilmedi

Türkiye bastırdı, PYD Suriyeli muhalifler toplantısına davet edilmedi

Suudi Arabistan'ın Suriyeli muhaliflerle düzenleyeceği toplantıya Türkiye'nin baskısı sonucu PKK'nın Suriye kolu PYD'nin davet edilmediği belirtildi.

İstanbul merkezli Suriye Ulusal Koalisyonu üyesi Samir Neşar, önümüzdeki hafta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Suriyeli muhalif grupların katılımıyla düzenlenecek toplanıya ilişkin Fransız haber ajansı AFP'ye açıklamalarda bulundu.

Neşar, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin toplantıya davet edilmesini istemediklerini Suudi Arabistan'a ilettiklerini, Riyad yönetiminin de bu talebi kabul ettiğini belirtti.

PYD lideri Salih Müslim ise toplantı için Riyad'dan davet aldıklarını, fakat Suudi yönetiminin Türkiye'nin baskısı nedeniyle daveti geri aldığını savundu.

ÖSO da katılacak

Riyad’da gelecek hafta düzenlenmesi planlanan konferansa Suriye Ulusal Koalisyonu’ndan 20, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a karşı silahlı savaşı desteklemeyen Kahire Konferansı gurubu kurucusu Heysem Menna ve yurtdışındaki bazı muhalifler ile Suriye’deki silahlı örgütlerden isimlerin de aralarında olduğu 85 kişi katılacak.

AFP’ye konuşan bir kaynak, Suudi Arabistan’ın terör örgütü olarak kabul etmediği Fetih Ordusu’ndan temsilcilerin konferansa katılacağını duyurdu. AP ise ÖSO ve Ahrar uş-Şam yöneticilerinin Riyad’daki konferansın katılımcıları arasında yer aldığını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN