Kerry: Suriye görüşmeleri 18 Aralık'ta New York'ta yapılacak

Kerry: Suriye görüşmeleri 18 Aralık'ta New York'ta yapılacak

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'deki krizin çözümü için ülkelerin 18 Aralık'ta New York'ta bir araya geleceğini açıkladı.

BM İklim Zirvesi kapsamında Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bugün Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kerry, Suriye'deki iç savaşın sona erdirilmesi için yapılacak görüşmelerin 18 Aralık'ta New York'ta gerçekleşebileceğini söyledi.

Muhaliflerin toplantısına bağlı 

Kerry, "Suriye ve BM müzakerelerinin yeniden başlamasının gerekliliği hakkında konuştuk. Taraflar arasında ateşkesin hayata geçirilmesini umuyoruz" diye konuştu. ABD Dışişleri Bakanı, New York'ta yapılması plananan görüşmelerin kısmen önümüzdeki günlerde Suriyeli muhalif grupların Suudi Arabistan'da gerçekleştireceği zirveye bağlı olduğunu belirtti.

Esad üzerinde anlaşamıyorlar

Daha önce Suriye krizinin çözümü için Avusturya'nın başkenti Viyana'da iki zirve düzenlenmişti. Taraflar, altı aylık bir geçiş dönemi konusunda uzlaşmış, fakat Beşar Esad'ın bu dönemde devletin başında kalıp kalmayacağı ya da süreç sonrasında düzenlenecek seçimlere katılımı konularında anlaşma sağlanamamıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN