'Türkiye Ermenistan savaş uçağını düşürdü' iddiasına yalanlama

'Türkiye Ermenistan savaş uçağını düşürdü' iddiasına yalanlama

Ermenistan Savunma Bakanlığı'nın, 'Türkiye'ye ait bir F-16'nın, Ermenistan'a ait bir Su-25 uçağını düşürdüğü' iddiası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yalanlandı.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar devam ederken, Erivan'dan Türkiye'ye yönelik bir suçlama geldi. Ermenistan Savunma Bakanlığı, Türkiye'ye ait bir F-16'nın, Ermenistan'a ait bir Su-25 uçağını düşürdüğünü öne sürdü. İletişim Başkanı Fahrettin Altun iddiayı yalanladı.

'ERMENİSTAN HAVA SAHASINDA VURDU'

Ermenistan'ın açıklamasında, 'Türk F-16'sının Ermenistan hava sahasındaki Su-25 savaş uçağını Azerbaycan topraklarından hedef aldığı' iddia edildi. Pilotun da öldüğü belirtildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan'ın Facebook hesabından yaptığı açıklamada, uçağın vurulduğu sırada bir askeri görevi yerine getirmekte olduğu bilgisi verildi.

BAKÜ 'F-16'MIZ YOK' DEMİŞTİ

Azerbaycan hükümeti, çatışmalarda F-16'ların kullanıldığı iddiasını bu sabah yalanlamıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın Servisi Başkanı Albay Vagif Dargahli, "Hava Kuvvetimize ait bir F-16 uçağının vurulduğu iddiasıyla ilgili Ermeni tarafının yaydığı bilgiler yanlış ve kışkırtıcıdır. Hava Kuvvetlerimizde F-16 savaş uçağı bulunmuyor. Bu nedenle Ermeni tarafına olmayanı yok etmenin imkansız olduğunu hatırlatıyoruz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN