Macron, Ermenistan-Azerbaycan çatışması için Türkiye'yi suçladı

Macron, Ermenistan-Azerbaycan çatışması için Türkiye'yi suçladı

Son dakika haberi... Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmayla ilgili açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Doğu Akdeniz'deki krizde olduğu gibi yine Türkiye'yi suçladı...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Letonya'daki temasları kapsamında düzenlenen basın toplantısında Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden Dağlık Karabağ krizine değindi.

Macron, "Türkiye'nin açıklamaları Dağlık Karabağ'ın alınmasını meşru gösterir nitelikte" diyerek Ankara'yı suçladı. 

Macron konuyla ilgili şöyle konuştu: 

"Türkiye'den bu konuda yapılan politik açıklamaları dinledim. Bunların düşüncesiz ve tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Fransa'nın temkinli ve Minks grubu içindeki tarafsız rolü gözönünde bulundurulduğunda Türkiye'nin savaşçıl açıklamaları nedeniyle özellikle de Ermenistan'a yönelik büyük endişe içindeyiz. Türkiye'nin açıklamaları, Dağlık Karabağ'ın alınmasını meşru gösterir nitelikte."

KRİZDE SON DURUM

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada "27-30 Eylül tarihlerinde 2 bin 300 Ermenistan askerinin öldüğü ve yaralandığı, yaklaşık 130 tank ve zırhlı aracın, 200'den fazla top ve füze sisteminin, yaklaşık 25 hava savunma sisteminin, 6 komuta yönetim ve komuta gözlem mıntıkasının, 5 mühimmat deposunun, yaklaşık 50 tanksavar silahının ve 55 otomobilin imha edildiği" açıklanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, krizin ilk gününde Türkiye'nin Azerbaycan'ın istediği şekilde her türlü desteğe hazır olduğunu açıklamıştı. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN