Türkiye, Wikipedia savunması için ek süre istedi

Türkiye, Wikipedia savunması için ek süre istedi

Wikipedia'ya erişim yasağının AİHS ile uyumlu olduğunu kanıtlaması istenen Türkiye, savunma yapmak için 6 hafta ek süre istedi. Mahkeme, Ankara'nın ek süre talebini kabul etti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Türkiye'nin talebi üzerine, dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia'nın erişime kapalı olması ile ilgili ek savunmayı kabul etti.

AİHM, 2 Temmuz'daki duruşmada Türkiye'ye savunma yapması için geçen 31 Ekim'e kadar süre tanınmıştı.

DW Türkçe'de yer alan haberine göre, erişim yasağının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) ile uyumlu olduğunu kanıtlaması istenen Türkiye, savunma yapmak için 6 hafta ek süre istedi. Mahkeme, Ankara'nın 6 haftalık ek süre talebini kabul etti.

NE OLMUŞTU?

Wikipedia'nın bağlı bulunduğu Wikimedia Vakfı, Nisan 2019'da Wikipedia'nın tamamına yönelik erişim engelinin ifade özgürlüğünün ihlali olduğu gerekçesiyle AİHM'e başvurmuştu. Davanın 2 Temmuz'da görülen ilk duruşmasında, mahkeme Türkiye hükümetine 24 Ekim'e kadar cevaplamak üzere 7 soru sormuştu.

AİHM'in, Ankara'ya 2015'te çıkarılan ve kamuoyunda 'İnternet Yasası' olarak bilinen 5651 sayılı kanunda yer alan 'erişimin engellenmesi kararı ve yerine getirilmesi' maddesinin AİHS ile uyumlu olup olmadığı ve mevcut yasa kapsamında bir internet sitesinin tamamen engellenmesinden başka tedbirler alınıp alınmayacağı gibi sorular sordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN