Wikipedia 2.5 yıl sonra açılacak | BTK, AYM'nin gerekçeli kararını bekliyor

Wikipedia 2.5 yıl sonra açılacak | BTK, AYM'nin gerekçeli kararını bekliyor

AYM'nin hak ihlali kararının ardından Wikipedia, 2.5 yıl sonra yeniden açılacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) erişim engelini kaldırmak için AYM'nin gerekçeli kararını bekliyor.

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hak ihlali kararının ardından Wikipedia, 2.5 yıl sonra yeniden açılacak. NTV'nin haberine göre, AYM kararı sonrası Bilgi Tekenolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) siteyi açacağı belirtiliyor.

BTK, erişim engelini kaldırmak için AYM'nin gerekçeli kararını bekliyor.

NE OLMUŞTU?

Anayasa Mahkemesi, 2,5 yıldır yasaklı olan Wikipedia'ya erişimin engellenmesi ile ifade özgürlüğünün ihlal edildiğine karar vermişti. Yüksek mahkeme, ihlalin ortadan kaldırılması için Wikipedia'nın erişime açılmasını istemişti.

İnternet ansiklopedisi Wikipedia'nın sahibi Wikimedia Vakfı, erişim yasağı nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştu. Başvuruda, Wikipedia isimli internet sitesinin tamamına erişimin engellenmesi kararı verilmesinin ifade özgürlüğünü ihlal ettiği belirtmişti.

6'YA KARŞI 10 ÜYENİN OYU ALINDI

Başvuruyu görüşen Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, sitenin tamamına erişimin engellenmesinin, ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna karar verdi. İhlal kararının 6'ya karşı 10 üyenin oyuyla alındığı belirtilmişti.

Siteye erişim 'Türkiye'yi çeşitli terör gruplarıyla aynı düzlemde ve iş birliği halinde göstermeye çalışan yazı ve yorumlar yapıldığı' gerekçesiyle 29 Nisan 2017'de engellenmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN