Türkmen Dağı'nın kapısı Esad'ın eline geçti

Türkmen Dağı'nın kapısı Esad'ın eline geçti

Esad güçlerinin, Lazkiye'nin stratejik salma kasabasını ele geçirdiği bildirildi. Salma'nın düşmesiyle Türkmen Dağı da rejim güçlerinin saldırılarına açık hale geldi.

[Karar]

Esad rejimi ve müttefikleri, Suriye'nin Lazkiye vilayetinde muhaliflerin elinde bulunan stratejik Salma kasabasını ele geçirdi.

AFP ve Suriye resmi ajansı SANA'da yer alan haberlere göre Suriye ordusu, Ulusal Direniş Güçleri ve Hizbullah savaşçıları, Rus uçaklarının yoğun hava desteğiyle başlattıkları taarruz sonucu Ahrar Şam ve Nusra Cephesi güçlerinin bulunduğu Salma kasabasını ele geçirdi. Rus uçaklarının, çatışmalar süresince 48 saatte 120'den fazla hava saldırısı düzenlediği kaydedildi.

16-01/13/cynoffyw8aa6ksk.jpg

Lazkiye'deki son kale

Salma'nın, bir süredir Esad güçleri ile Bayırbucak Türkmenleri ve muhalifler arasında çatışmalar yaşanan Türkmen Dağı ve Kürt Dağı bölgelerinin "kapısı" konumunda olduğu belirtiliyor. bu iki bölge de rejim güçlerinin eline geçtiği takdirde muhalifler Lazkiye'den tamamen çıkarılmış olacak. Salma, 2012'den beri muhaliflerin kontrolünde bulunuyordu.

16-01/13/cynoe7jwaaass0h.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN