Üç aylar ne zaman başlıyor? Diyanet takvimine göre 2020 Regaip Kandili tarihi

Üç aylar ne zaman başlıyor? Diyanet takvimine göre 2020 Regaip Kandili tarihi

Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan üç aylara artık sayılı günler kaldı. İslam aleminin heyecanla beklediği üç aylarda ilk olarak Regaip Kandili idrak edilecek. Peki, Üç aylar ne zaman başlıyor? Diyanet takvimine göre 2020 Regaip Kandili tarihi karar.com’da…

Regaip, Miraç ve Berat Kandili ile bin aydan hayırlı Kadir Gecesi üç aylar içinde idrak edilecek. İnananların merakla beklediği bu önemli günler için Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 dini günler takvimini yayınladı. Haberimizde, üç aylar başlangıcı ve Diyanet takvimine göre 2020 Regaip Kandili tarihini bir araya getirdik…

Hicri takvim ile miladi takvim arasındaki farklılık nedeni ile, her yılın dini günlerinde tarih açısından yaklaşık 10 günlük bir fark oluşur. Diyanet İşleri Başkanlığı, inananlar için büyük öneme sahip bu önemli günlerin tarihlerindeki ihtilaflara, yayınladığı dini günler takvimi ile son verdi.

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Heyecanla beklenen üç ayların başlangıç tarihi Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı takvimle belli oldu. Diyanet takvimine göre üç aylar 25 Şubat 2020’de başlıyor. Recep, Şaban ve son olarak Ramazan ayının idrak edilmesi ile üç aylar 23 Mayıs günü son bulacak.

20-02/11/-aylar-2.jpg

İLK KANDİL NE ZAMAN?

Regaip Kandili her yıl Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gecesinde ibadet ve dualarla eda ediliyor. Milyonlarca Müslüman o gecede camileri doldurarak yaratandan af ve mağfiret diliyor. Regaip Kandili tarihi Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı takvime göre, 2020 yılında 7 Mart Perşembe’yi 8 Mart Cuma’ya bağlayan gecede eda edilecek.

REGAİP KANDİLİNİN ÖNEMİ

Arapça bir kelime olan Regaib kelimesi, Türkçe’de herhangi bir şeyi istemek, dilemek, arzulamak, ona yönelmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek anlamına gelmektedir. Üç ayların ilk kandili olan Regaip Kandil’inde Allah-u Teala’nın yardım, bağış ve rahmetinin dağıtıldığına inanılır. İnananlar bu mübarek gecede bol ederek dileklerine kavuşmayı ve tövbe istiğfar ederek günahlarından kurtulmayı yaratanın huzurunda affedilmeyi dilemelidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN