Ukrayna'da ırkçı tezahüratlara tepki gösteren Taison kırmızı kart gördü

Ukrayna'da ırkçı tezahüratlara tepki gösteren Taison kırmızı kart gördü

Avrupa futbolunda ırkçılık rüzgarı dinmek bilmiyor. Geçtiğimiz hafta İtalya'da tribünlerin siyahi futbolcu Balotelli'ye yaptığı ırkçı saldırının aynısı Ukrayna'da yaşandı, ancak bir farkla... Balotelli, tribünlere gösterdiği tepkinin ardından herhangi bir ceza almazken, Shakhtar Donetsk'li Taison kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Ukrayna liginin 14. haftasında oynanan Shakhtar Donetsk-Dinamo Kiev maçında, yeşil sahalardaki ayrımcılık olaylarına bir yenisi eklendi.

Shakhtar Donetsk'ten Taison'un 74. dakikada rakibine yaptığı faulün ardından oyun durdu. Taison, bu sırada Dinamo Kiev tribünlerinden kendisi ve Dentinho'ya yönelik yapılan ırkçı tezahürata dayanamadı.

SAHADAN GÖZYAŞLARIYLA AYRILDI

Taraftarlara el hareketiyle karşılık veren, devamında da topu tribüne doğru diken 31 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, olay nedeniyle gözyaşlarına hakim olamadı.

Maçın hakemi, yaşananlar sonrası Taison'u kırmızı kartla cezalandırdı.

19-11/11/talksport-racism.jpg

Bu arada eski Beşiktaşlı Dentinho da yaşanan ırkçı saldırıdan sonra gözyaşlarına hakim olamadı. Yaşanan olaylar Shakhtar Donetsk tarafından sert tepkiyle karşılandı. Avrupa basınında da yaşanan bu çirkinlik gündeme geldi. Öte yandan Brezilya’da Corinthians kulübü de bu kötü olaya sert tepki gösterip kınadı.

İTALYA'DA FARKLI KARAR

İtalya'da geçtiğimiz hafta oynanan Hellas Verona-Brescia maçında ev sahibi takımın taraftarları siyahi futbolcu Mario Balotelli'ye ırkçı saldırılarda bulunmuş, bunun üzerine Balotelli çılgına dönmüş ve topu tribünlere doğru dikmişti. O maçta yıldız futbolcuya kırmızı kart çıkmamış, tribünlere anons yapılıp ırkçı tezahüratların son bulması istenmişti.

19-11/11/balotelliii-1.jpg

Balotelli'nin oyundan çıkmak istemesi üzerine yaklaşık 3 dakika duran oyun, golcü futbolcunun sakinleştirilmesi üzerine tekrar devam etmişti.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN