Uzman Diyetisyen Işın Sayın: Sadece meyve yemek kanseri davet ediyor

Uzman Diyetisyen Işın Sayın: Sadece meyve yemek kanseri davet ediyor

Eğer kilo vermek için sadece meyve yiyorsanız dikkat! Uzmanlar, meyvedeki fruktozun kanserli hücreleri besleyip büyüttüğü konusunda uyarıyor. Bunun da genetik yatkınlığı olanlarda kansere yol açabileceği belirtiliyor.

Hızlı zayıflamak için gün boyu sadece meyve yiyenler farkına varmadan kansere davetiye çıkarıyor. Uzman Diyetisyen Işın Sayın “Gün boyu meyve yemek, kişiyi zayıflatmayacağı gibi, uzun süre devam ettirilmesi halinde kansere neden olabilir” uyarısında bulundu.

Sayın bunun nedenini ise şöyle açıkladı: “Meyvelerde fruktoz adlı bir tür şeker bulunur. Kana karışır ve glukoza dönüşür. Kanserli hücrelerin beslenmek, büyümek ve metastaz yapmak üzere kullandığı şeker de budur. Günde 50 gramdan fazla fruktoz almak riskli. Günlük olarak yiyeceğiniz iki porsiyon meyveyle bu doza ulaşmazsınız elbette. Fakat gün boyu meyve yemek, kişiyi zayıflatmayacağı gibi, uzun süre devam ettirilmesi halinde kansere genetik yatkınlığınız da varsa davetiye çıkarabiliyor.”

EN FAZLA İKİ GÜN YETER

Düşük kalorili diyetlerin en fazla iki gün yapılabileceğini kaydenen Sayın “Bu süre uzarsa kas kayıpları, insülin direncinin ilerlemesi, hipoglisemik atakların sıklaşması; diyetin bırakılmasıyla birlikte de önüne geçilemeyen karbonhidrat arzusunun ortaya çıkması mümkündür. Bunlar hem kişinin genel sağlığının bozulması; hem de verdiğinden daha fazla kiloyu geri alması anlamına gelir” diye konuştu.

Uzmanlar günde 50 gramdan fazla fruktoz alınmasının riskli olduğunu söylüyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN