Uzman diyetisyen Nesrin Eriş, hatalı diyetlerle kilo vermenin 10 kötü sonucu açıkladı

Uzman diyetisyen Nesrin Eriş, hatalı diyetlerle kilo vermenin 10 kötü sonucu açıkladı

Yazın yaklaşmasıyla, insan sağlığını olumsuz etkileyen çeşitli şok diyet listelerine rağbet başladı. Uzman diyetisyen Nesrin Eriş, bunların uzun vadede kötü sonuçları olduğunu belirterek onlardan 10 tanesini sıraladı.

Haftada 4 kilo verdiren diyetten sadece proteinle beslenerek zayıflamaya ‘şok diyet’lerin zamanı geldi. İnsanlar yaza fit girebilmek için birtakım ‘sağlıksız zayıflama’ yöntemlerine başvurabiliyor. Uzmanlar bunun uzun vadede birçok soruna yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

Uzman diyetisyen Nesrin Eriş, ideal kilo kaybının, aylık 4 kg civarında olması gerektiğini ve hızla verilen kiloların aynı hızda fazlasıyla geri alındığını belirterek, yanlış diyet programlarıyla zayıflamanın 10 kötü sonucunu sıraladı.

1. Yağ tüketiminizi tamamen sıfırlamayın. Sıfırlarsanız yağda eriyen A, D, E, K vitaminlerinin yetersizliğine neden olursunuz. Yağ içeriği dengesiz ve yetersiz diyetlerle zayıflayan kişilerin bir süre sonra saçları dökülmeye, cansızlaşmaya, tırnakları kırılmaya, cildi soluklaşmaya başlar.

2. Protein diyetleri uzun vadede böbrek ve karaciğere olumsuz etki eder. Ayrıca kalsiyum emilimini olumsuz etkileyerek, ilerleyen yaşlarda kemik erimelerine zemin hazırlar.

3. Diyeti bıraktığınızda hızla verdiğinizden daha fazla kilo alırsınız.

4. Eğer bir diyet programı sizin halsiz, bitkin, soluk benizli, sinirli olmanıza neden oluyorsa sizin için kesinlikle yanlıştır.

5. Yanlış diyet programlarının en acı sonuçlarından birisi de iştah patlamasıdır. Önünü alamadığınız bir besin tüketimi, sağlıksız yapılan diyet programlarının sonrasında kaçınılmazdır.

6. Sağlıklı bir diyet programının tek bir hedefi olmalıdır. O da yağ hücrelerinizin içindeki yağ miktarı. Eğer yağ yakımı olmadan sadece tartıdaki azalımla yetinirseniz, vücudunuzda sarkma ve deformasyon artar. Kastan kaybettiğiniz kilo, yeniden kilo aldığınızda kas miktarınızın değil, yağ miktarınızın artması ile sonuçlanır. Uzun vadede bu şekilde kilo verip almalar kaslarınızın güçsüzleşmesine neden olur.

7. Kısa sürede sağlıksız kilo vermek, vücudunuzda vitamin ve minerallerin yetersizliğine neden olur. Örneğin; B vitaminleri eksikliği sinirlerinizi bozarak depresyona girmenizi, kalsiyum eksikliği kemik dokunuzun bozulmasını, demir eksikliği saç, cilt, tırnaklarınızın sağlıksız olmasına neden olur.

8. İlerleyen yaşlarda alzheimer riskini artırır.

9. Kısa sürede verilen kiloları aynı hızla fazlasıyla geri almanız kuvvetle muhtemel olduğu için özgüveninizi ve psikolojinizi bozar.

10. Gerçekten sağlıklı bir diyet programı uygulamaya başladığınızda, eskiden yaptığınız tüm yanlış diyetler vücudunuzun kilo vermeye direncini artırır. Bir süre sonra eskisi kadar kolay kilo veremezsiniz. Daha uzun süreli diyet uygulamak zorunda kalırsınız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN