Gizem Akgül beş adımda yaza fit girmenin formülünü açıkladı

Gizem Akgül beş adımda yaza fit girmenin formülünü açıkladı

Yaz mevsimini bağışıklık sisteminizi zayıflatmadan ideal kilonuzda karşılamak için uymanız gereken sadece beş kural var. Beslenme ve diyet uzmanı Gizem Akgül, herkesin kolayca uygulayabileceği bu püf noktalarını sıraladı.

Hem mevsim değişikliğinin getirdiği olumsuz durumları üzerinizden atmak hem de yaza girerken biraz kilo verip o kiloyu korumaksa amacınız  Acıbadem Adana Hastanesi beslenme ve diyet uzmanı Gizem Akgül’ün söylediklerine kulak verin. Akgül, bağışıklık sistemini zayıflatmadan kilo vermenin beş püf noktasını sıraladı.

1. PROTEİNLİ KAHVALTI

Kış aylarının getirdiği hareketsizlik, mevsime bağlı olarak sebze-meyve çeşitliliğinin ve sıvı tüketiminin azalması gibi birçok faktör hem kilo alımına neden oluyor hem de bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açabiliyor. Akgül bunu engellemek için güne özellikle kaliteli proteinlerin yer aldığı yumurta, süt, peynir gibi besinlerin olduğu bir kahvaltı ile başlanması gerektiğini söyledi.

2. 10-12 BARDAK SU İÇİN

Kışı azalan sıvı tüketimini hemen artırmanız gerekiyor. Ama çay ve kahve gibi içeceklerin su yerine geçmeyeceği gerçeğini unutmadan. Akgül “Bireyin günlük ihtiyacı olan su tüketimini artırması gün içerisinde o kişinin performansının artmasına ve vücudunda oluşabilecek ödemlerin önlenmesine yardımcı” diyerek susamayı beklemeden her gün mutlaka 10-12 bardak su içilmesini önerdi.

3. DETOKS İÇİN YEŞİL SEBZE

Gizem Akgül, günlük meyve ve sebze tüketiminin 4-5 porsiyon civarında tutulmasına özen gösterilmesini söyledi. “Sebze günlük posa ihtiyacını karşılamak sindirim sisteminin çalışmasına yardımcı olurken bağışıklık sistemini de güçlendirerek pek çok akut ve kronik hastalığa karşı koruyucu görev üstleniyor” diyen Akgül, beyaz sebzelerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, yeşil olanların ise detoks etkisi gösterdiğini anlatıyor. Akgül “Sarı renkli sebzeler cilt güzelliğine destek oluyor. Mor sebze ve meyveler ise sinir sisteminin korunmasına yardım ediyor. Kırmızı renkli sebze-meyveler de kalp hastalıklarına ve kansere karşı koruyucu etki sergiliyor” diyor.

4. İKİ GÜN BALIK YEMEK ŞART

“Balıklarda bulunan bazı yağ asitleri kan basıncını düşürmede etkili oluyor. Balığın içerdiği Omega-3 yağ asitleri sayesinde özellikle mevsim geçişlerinde baş gösteren depresyona karşı korunarak mutluluğun artması sağlanabiliyor” diyen Akgül, haftada iki kere balık yenilmesini tavsiye etti. Yemeyenlerin ise omega-3 takviyesi alması gerektiğini söyledi.

5. HAFTADA 150 DAKİKA EGZERSİZ

Havaların ısınmasıyla birilke sadece ev ortamında değil kır parkurlarında hatta trafiğin az olduğu sokaklarda bile rahatlıkla egzersiz yapılabileceğini belirten Akgül “Spor yapmayı bir yaşam biçimi haline getirin. Haftada 4-5 kere 30-45 dakikalık egzersizler yapmaya özen gösterin” dedi. Akgül haftada ortalama 150 dakikalık egzersiz yapılması gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN