9 yıl sonra ortaya çıkan korku dolu saniyeler Van depremini bir daha yaşattı

Van'da, 9 yıl önce 23 Ekim'de meydana gelen ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı. İşte düğün kamerasına yansıyan o korku ve panik anları...

Van'da 9 yıl önce meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin yıl dönümüne sayılı günler kalırken, depremin boyutunu gösteren yeni görüntüler ortaya çıktı. Bir düğün esnasında vatandaşların kameraya yansıyan korku, acı ve panik anları, depremin şiddetini bir kez daha gözler önüne serdi. Düğüne gelenler, yaşanan şiddetli sarsıntı ile birlikte bir anda adeta şoka girip sağa-sola koşuştururken, yıkımla birlikte çevrede yükselen toz bulutu ve yıkılan binaların arasında koşuşturuyor.

NE OLMUŞTU?

Van, 23 Ekim 2011 tarihinde 7.2, 9 Kasım 2011'de de 5.6 büyüklüğünde iki depremle sarsılmış, Depremlerde toplam 644 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 3 bin kişi de yaralanmıştı. İki depremde, kent merkezinde toplam 25 bina yıkılırken, yüzlerce konut  ağır hasar görmüştü. Deprem sonrası enkaz alanına dönen 180 bin nüfuslu Erciş ilçesinin ise neredeyse üçte birlik bölümü adeta harabeye dönmüştü.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN