Venezuela'daki darbe girişiminde mavi bayrak detayı

Venezuela'daki darbe girişiminde mavi bayrak detayı

Venezuela'da kendisini devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido'ya bağlı bir grup askerin başlattığı darbe girişimi ülkede tansiyonu yükseltti. Darbeci askerler ve Guadio'nun kollarına mavi bayrak takması ise dikkat çekti.

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek için bir grup askerle darbe girişimi başlattı. Caracas'ta bir hava üssü yakınlarında bir grup askerle birlikte görüntülenen Gaido ile muhalif lider Leopoldo Lopez'in kollarına mavi bayrak bağladığı görüldü.

19-04/30/resimid_12058214-1556625808.jpg
Gaido, Caracas'ta bir hava üssü yakınlarında bir grup askerle birlikte görüntülendi.

Savunma Bakanı Lopez, "Hain darbe girişimi karşısında teyakkuzdayız" açıklaası yaparken, yerel saatle sabah 06.30'da başlayan girişime karşı Venezuela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello da, halkı, Devlet Başkanı Maduro'yu savunmak için başkanlık sarayında toplanmaya çağırdı.

19-04/30/resimid_12058169.jpg
Muhalif lider Leopoldo Lopez, darbeci askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra Guaido'nun talimatıyla serbest bırakıldı.

İSPANYA:  DARBEYİ DESTEKLEMİYORUZ

Öte yandan uluslararası ilk tepki İspanya'dan geldi. İspanya'nın geçici hükümet sözcüsü Venezula'daki darbe girişimine ilişkin açıklama yaptı. Sözcü Isabel Celaa ülkede katliam yaşanmamasını umduklarını belirterek, "Venezuela'da yönetimin seçimle değişmesi gerektiği aşikar. İspanya hiçbir askeri darbeyi desteklememektedir" dedi.

İspanya Venezuela'da meşru devlet başkanı olarak muhalif lider Juan Guaido'yu gördüklerini de açıkladı.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN