Venezuela'daki darbe girişimine ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama

Venezuela'daki darbe girişimine ilişkin Beyaz Saray'dan açıklama

Venezuela'da yaşanan darbe girişimine ilişkin Beyaz Saray'dan, Trump'ın bilgilendirildiği açıklamasını yaptı. ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da açıklama yaparak Venezuela ordusuna çağrıda bulundu.

Venezuela İletişim, Kültür ve Turizmden Sorumlu Devlet Başkanı Yardımcısı Jorge Rodriguez, Twitter hesabında, "sağ görüşlü muhaliflerle çalışan vatan haini" askerlerin küçük bir darbe girişiminin bastırılmaya çalışıldığı paylaşımını yaptı. Yerel saat ile 06,30'da başlayan darbe girişiminin ardından hükümet ve Meclis Başkanı Juan Guaido'dan art arda açıklamalar geldi. 

Venezuela'da kendini devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido da sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde yayınladığı 3 dakikalık bir videoyla halka ve askerlere sokağa çıkma çağrısı yaptı. Guaido, Caracas'taki La Carlota Hava Üssü yakınında etrafında bir grup askerle çektiği videoyu Twitter hesabından yayımladı.

Üç dakikalık videoda, bir zırhlı aracın önünde, bir grup askeri ve ev hapsindeki muhalif aktivist Leopoldo Lopez'i yanına alan Guaido, askerleri anayasayı korumak üzere sokağa çıkmaya davet etti.

Guaido, "Ülkeyi demokratik olarak yeniden ayağa kaldırmak için sizleri harakete geçmeye çağırıyorum. Artık zamanı geldi." dedi.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

Guaido'nun açıklamasıyla başlayan darbe girişimine ilişkin dünyadan ilk tepkiler gelmeye başladı.

Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanıyan ABD'den de açıklama yapıldı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

"ABD Başkanı Trump Venezuela hakkında bilgilendirildi ve durumu takip ediyor."

BOLTON: ORDU DARBEYİ DESTEKLEMELİ

ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da açıklama yaparak Venezuela ordusuna çağrıda bulundu. Bolton, "Ordu anayasayı ve Venezuela halkını korumalı, Ulusal Meclis'in yanında durmalı. ABD, Venezuela halkının yanındadır" ifadelerini kullandı. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "ABD hükümeti özgürlük ve demokrasi arayışındaki Venezuela halkını destekliyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN