VGM burs başvuru sonuçları | Yükseköğrenim burs başvurusu için son günler

VGM burs başvuru sonuçları | Yükseköğrenim burs başvurusu için son günler

Her sene olduğu gibi bu sene de ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik verilen Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) bursu için yükseköğretim başvurularının bitmesine kısa bir süre kaldı. Peki VGM burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar karar.com’da…

Ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine yönelik verilen VGM burs başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 30 Ekim’de sona erecek olan başvuruların ardından VGM başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusu merak edilecek. Gelişmeler ise haberimizde yer alacak…

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından burs başvuru sonuçlarıyla alakalı şu ifadeler paylaşıldı: Ortaöğrenim Burs Başvuruları sona ermiş olup, değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra başvuru sonuçları www.vgm.gov.tr üzerinden açıklanacak.

19-10/21/vakiflar-genel-mudurlugujpgg.jpg

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yükseköğrenim Bursu:

- 5737 sayılı Vakıflar Kanunu (RG: 27/02/208 – 26800)

- 4 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi (RG: 15/07/2018 – 30479)

- Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği (RG: 20 Ağustos 2013 – 28741) hükümleri kapsamında Türkiye’deki eğitim kurumlarında eğitim alan yükseköğrenim öğrencilerine burs veriliyor.

Başvuruların bitmesinin ardından başvurular, doğruluk kontrolleri yapılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ve bu yönetmeliğin eki olan Yükseköğrenim Öğrenci Burs Yardımı Değerlendirme Kriterleri (Ek-2)’ye göre değerlendirilmekte ve açık kontenjanlar nispetinde burs bağlanmaktadır. Başvuru doğruluk kontrolleri ilgili Kamu Kurumlarından yapılmaktadır.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

YAPILAN KONTROLLERDE BAŞVURU FORMUNDA BEYAN EDİLEN BİLGİLERDEN BİRİNİN YANLIŞ/HATALI OLDUĞU TESPİT EDİLİRSE BURS BAŞVURUSU İPTAL EDİLDİĞİNDEN BAŞVURU SIRASINDA BEYAN EDİLEN BİLGİLERİN DOĞRU VE GÜNCEL OLMASI BAŞVURUNUN DEĞERLENDİRİLMESİNDE OLDUKÇA ÖNEMLİDİR. Bu nedenle sizler için hazırladığımız ve başvuru formunda yer alan soruların cevaplanmasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklayan “Burs Başvuru Kılavuzlarını” başvurunuzu yapmadan önce okumuş olmanız gerekmektedir. Her bir burs türü için ayrı ayrı hazırlanan “Burs Başvuru Kılavuzları”na internet sitemizden ve başvuru formuna giriş yaptığınız sayfa üzerinden erişmeniz mümkündür.

BURS MİKTARI

Ortaöğrenim öğrencilerine aylık 60 Türk lirası, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 250 Türk lirası, Türkiye’deki eğitim kurumlarında okuyan yabancı uyruklu yükseköğrenim öğrencilerine de 500 Türk lirası burs veriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN