Washington için 'ulusal muhafız' talimatı

Washington için 'ulusal muhafız' talimatı

New York Valisi Andrew Cuomo, kongre baskını sonrası Washington'ın güvenliğinin sağlanması için bin ulusal muhafız göndereceğini açıkladı.

Twitter'dan açıklama yapan New York Valisi Andrew Cuomo "ABD Ulusal Muhafızlarının isteği üzerine New York'tan 1000 ulusal muhafızı iki haftalığına başkent Washington'a konuşlandırıyorum" paylaşımında bulundu.

Cuomo, barışçıl bir geçişin ABD demokrasisinin temel taşı olduğunu ve New York'un Amerikan halkının iradesinin güvenli bir şekilde uygulanmasına destek vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Bu arada ABD Kongresi, güvenliğin sağlanmasının ardından yeniden başladı.

KONGRE BASKINI NASIL BAŞLADI?

Beyaz Saray önündeki mitingden sonra ABD Kongresi'ne yürüyen binlerce Trump taraftarı, Kongre binasının önündeki barikatları aşarak binaya girmeye çalışmıştı.

Polisle yaşanan çatışmalardan kısa bir süre sonra bazı göstericiler Kongre binasına girmişti.

Bunun üzerine Kongre'deki Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu oylamasının onay oturumuna ara verilmiş, oturuma başkanlık eden Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Kongre üyeleri binadan çıkarılmıştı.

ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından Kongre binası önünde gösteri düzenleyen destekçilerine 'itidal' çağırısında bulunmuştu.

Başkent Washington'da olaylar nedeniyle sokağa çıkma yasağı da ilan edilmişti.

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden ise "ABD demokrasisi ve hukukun üstünlüğüne yönelik saldırılara son verilmesi" çağrısı yapmıştı.

Biden, "Başkan Trump'ı TV'ye çıkarak ettiği yemini yerine getirmeye, Anayasa'yı savunmaya ve bu kuşatmaya son verilmesini talep etmeye çağırıyorum" demişti.

Trump'ın göstericilerden evlerine dönmesini istemesi üzerine kalabalık dağılmaya başlamış, ABD Kongresi'nin güvenliğinden sorumlu polis, yaklaşık 4 saat sonra binanın güvenliğinin sağlandığını açıklamıştı.

ABD Kongresi'nin basılması sırasındaki olaylarda 4 kişi hayatını kaybetmişti.

İŞTE DAKİKA DAKİKA KONGRE BASKINI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN