Bu kez Pentagon ile Washington Belediye Meclisi karşı karşıya geldi

Bu kez Pentagon ile Washington Belediye Meclisi karşı karşıya geldi, meclis yetkileri Ulusal Muhafız taleplerinin reddedildiğini açıkladı. Pentagon ise taleplerin karşılandığını duyurdu.

Trump destekçileri Kongre binasını basarken, Pentagon ile Washington Belediyesi arasında Ulusal Muhafızlar üzerinden polemik yaşandı. 

"TAVIR KARŞISINDA DEHŞETE DÜŞTÜK"

Washington Belediye Meclisi, Ulusal Muhafızlarla ilgili "Savunma Bakanlığı, Belediye Başkanı Muriel Bowser'in, Kongrede güvenliği tekrar sağlamaları ve Kongre binasını korumaları için Ulusal Muhafızların yetkilerini artırma talebini reddetti. Meclis, Belediye Başkanı'nın talebini destekliyordu. Bu talebin reddedilmesi karşısında dehşete düştük" açıklaması yaptı.

"DC YÖNETİMİNDEN AYRICA BİR TALEP GELMEDİ"

Belediye Meclisi'nin açıklamasına cevap veren Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman da şunları kaydetti:

"Bu hafta başında, Belediye Başkanı Bowser, protestolar için polise yardım etmek üzere DC, Ulusal Muhafızlarından 340 asker talep etmişti. Bu talep onaylandı.

Bugün, Belediye Başkanı, DC Ulusal Muhafızlarının tamamının Kongre binasındaki olaylara müdahale eden yerel ve federal kolluk kuvvetlerine destek vermesi için aktif hale getirilmesi talebinde bulunmuştu. Bu talep de onaylandı. DC yönetiminden ayrıca bir talep gelmedi."

ABD'de Ulusal Muhafızları aktifleştirme yetkisi eyalet valilerinde iken, Washington eyalet olmadığı için bu yetki Beyaz Saray ve Pentagon'da bulunuyor.  

İŞTE DAKİKA DAKİKA KONGRE BASKINI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN