Trump darbe için kışkırttığı taraftarlarını sattı: Bunun bedelini ödeyeceksiniz

Darbe girişimi başarısız olunca kışkırttığı taraftarlarına ağır hakaretlerde bulunan Trump "Yargılanacaksınız" dedi. Trump ayrıca Kongre'ye yönelik baskını 'çirkin bir saldırı' olarak niteledi.

Başkanlık yarışını rakibi Joe Biden'a kaybeden ve sonuçları bir türlü kabul etmeyen ABD Başkanı Donald Trump, Washington'da yaptığı konuşmada, taraftarlarını galeyana getirerek Kongre Binası'nı basmalarını sağlamıştı.

Başarısız darbe girişiminin ardından ve kendi partisinden gelen tepkiler üzerine geri adım atan Trump, bu kez taraftarlarını hedef aldı. Azil ve yargılama korkusu yaşayan Trump, Kongre'yi basan taraftarlarına, "Bunun bedelini ödeyeceksiniz" dedi.

Trump, Kongre baskını ile ilgili bir videolu mesaj paylaştı. 

Kongre'ye yönelik baskını 'çirkin bir saldırı' olarak nitelendiren Trump, "Tüm Amerikalılar gibi ben de şiddet, hukuksuzluk ve kargaşadan dolayı sarsıldım" ifadesini kullandı. 

"BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKSİNİZ"

Trump, Ulusal Muhafızları ve federal güvenlik güçlerini görevlendirdiğini belirterek "Amerika her zaman bir hukuk devleti olmuştur ve böyle de olmalıdır" diye konuştu. 

Protestoculara sert tepki gösteren Trump, "Siz ülkemizi temsil etmiyorsunuz. Hukuku çiğneyenler, bunun bedelini ödeyeceksiniz" dedi.

"ŞİMDİ TANSİYON DÜŞMELİ"

Ülkenin zorlu ve yoğun bir seçim sürecinden çıktığını dile getiren Trump, "Şimdi tansiyon düşmeli. Seçim kampanya ekibim seçim sonuçlarına itiraz için tüm hukuki yolları kullandı. Tek amacım, seçimin güvenliğini sağlamaktı. Ben Amerikan demokrasisini savunmak için çabalıyordum" diye konuştu.

Seçim sisteminde reformun şart olduğunun altını çizen Trump, "Şimdi, Kongre seçim sonuçlarını tescil etti ve yeni yönetim 20 Ocak'ta görevine başlayacak. Şu anda benim amacım yumuşak, düzenli ve kusursuz bir geçiş sürecini sağlamak" açıklaması yaptı.

"YOLCULUK DAHA YENİ BAŞLIYOR"

Trump, 2020'nin ülke için zor bir dönem olduğunu ve kendilerinin de ellerinden geleni yaptığını belirterek, "Sevgili destekçilerim, biliyorum hayal kırıklığına uğradınız ancak şunu da bilmenizi isterim ki müthiş bir yolculuk daha yeni başlıyor" mesajını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN