Yasak bitti sokaklarda hareketlilik başladı

Yasak bitti sokaklarda hareketlilik başladı

Küresel salgın koronavirüs ile mücadele kapsamında 81 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağının bitmesiyle birlikte sokaklardaki hareketlik yeniden başladı.

Artan Koronavirüs vakalarını önlemek amacıyla Türkiye genelinde dün saat 20.00'de başlayan sokağa çıkma yasağının sabah 10.00’da bitmesiyle birlikte vatandaşlar yeniden sokağa çıktı.

İçişleri Bakanlığının, koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla valiliklere gönderdiği genelge kapsamında dün akşam 20.00 ile 10.00 saatleri arasında Türkiye genelinde uygulanan çıkma kısıtlamasının ilk günü sona erdi.

İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarında ana arterlerle meydan ve sokaklarda kısıtlamanın tamamlanmasıyla vatandaşlar tekrar dışarı çıktı.

Pazar günü olması nedeniyle trafikte sakinliğin yaşandığı kentte işe gitmek isteyen vatandaşlar toplu taşıma araçlarına yöneldi. Fırın ve pastanelere giderek ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar sokaklarda hareketlilik oluşturdu.

Otobüs, metro, metrobüs ve diğer toplu taşıma duraklarında yoğunluğun olmadığı gözlendi.

Kentin ana meydanlarından Taksim, Sultanahmet, Beyazıt, Eminönü, Üsküdar ve Kadıköy'de de hareketliliğin az olduğu görüldü.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mobil trafik uygulamasına göre saat 11.00 itibariyle kentteki trafik yoğunluğu yüzde 13 olarak ölçüldü.

YASAK HANGİ GÜNLERİ KAPSIYOR? 

Tüm Türkiye'de uygulanmaya başlayan kısmi sokağa çıkma yasağı Cuma akşamı saat 20.00'de başladı. Pazar günü sabah saat 10.00'da sona eren sokağa çıkma kısıtlaması, bu akşam 20.00'de yeniden başlayacak ve Pazartesi sabah 10.00'da bitecek.

Hafta içi günlerinde 'sokak yasağı' uygulanmayacak. Önümüzdeki haftadan itibaren ise sokağa çıkma yasağı cuma akşam saat 20.00'de başlayacak ve cumartesi sabah 10.00'da sona erecek. Aynı şekilde Cumartesi ve pazar günleri de aynı saat dilimlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

 

yasak-bitti-sokakta-hareketlilik-basladi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN