Araç muayene ücreti nereye, nasıl ödenir? Araç muayene ücretleri ne kadar? TÜVTÜRK araç muayene ücretleri 2022

Araç muayene ücreti nereye, nasıl ödenir? Araç muayene ücretleri ne kadar? TÜVTÜRK araç muayene ücretleri 2022

Araç muayenesi yaptırmak isteyen kişiler 2022 yılında ödenecek olan ücretleri merak ediyor. Peki, Araç muayene ücretleri ne kadar? Araç muayene ücreti nereye, nasıl ödenir? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Trafikte yer alan motorlu ve motorsuz araçların teknik yeterliliğinin belirlenmesi için muayene işlemleri yapılır. Yapılan kontroller sonucunda araçların trafik ve yolcu güvenliği açısından uygunluğu tespit edilir. Yapılan araç muayeneleri ile trafikte yaşanabilecek kazalarında önüne geçilmektedir. Bu nedenle belirli zaman aralıkları ile araçların düzenli kontrolü yapılması gerekir. Araç muayene ücretlerini ne kadar olduğu ise en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. 2022 yılında yapılan zamlar nedeniyle araç muayene ücretlerinde artış yaşandı. Peki, Araç muayene ücretleri ne kadar? Araç muayene ücreti nereye, nasıl ödenir? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

ARAÇ MUAYENELERİ HANGİ ARALIKLARLA YAPTIRILIR?

Trafikte yer alan motorlu ve motorsuz araçlar için düzenli olarak muayene yaptırılması gerekir. Bu kapsamda araçların muayene sureleri şu şekildedir:

Hususi binek otomobiller ve bunların her türlü römorkları ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,

Lastik tekerlekli traktörler ve bunların her türkü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında üç yılda bir,

İki veya üç tekerlekli araçlar ve bunların her türlü römorkları, ilk üç yaş sonunda ve devamında iki yılda bir,

Diğer motorlu araçlar ve her türlü römorkları ( taksi, otobüs, kamyon gibi ticari araçlar bu gruba dahildir.) ilk bir sene sonunda ve devamında her sene muayene tabi tutulmaktadırlar.

Türkiye'de araç muayenelerini yapan kurum TÜVTÜRK olarak bilinmektedir. Sürücüler muayene sureleri geldiğinde TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında araçlarının kontrolü yaptırması gerekir. Araç muayenesi yaptıracak olan vatandaşlar randevu alarak belirlenen saat diliminde muayene işlemlerine yaptırabilir. Ücretler araç cinsine göre belirlenmektedir.

ARAÇ MUAYENE ÜCRETLERİ 2022

2022 yılında yapılan zamlar araç muayene ücretlerine de yansıdı. Bu kapsamda araç muayenesi yaptıracak olan sürücüler için belirlenen ücretler şu şekildedir:

Araç Muayene Ücretleri 2022

ARAÇ MUAYENE ÜCRETİ NEREYE NASIL ÖDENİR?

Araç muayenesi yaptırmak için TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarına giden sürücüler ödeme işlemlerini burada gerçekleştirir. Ödemeler nakit olarak yapılmaktadır. Ödeme yapacak olan sürücülerin yanlarında nakit bulundurması gerekir. Ödemeler için kredi kartı geçerli değildir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN