Çekilen araçlar nereye götürülüyor? E-devletten çekilen araç sorgulama

Çekilen araçlar nereye götürülüyor? E-devletten çekilen araç sorgulama

Çekiciler tarafından araçlar çekildiğinde hangi otoparka götürüldüğü araç sahipleri tarafından merak edilmektedir. Aracım nereye çekildi? Aracım hangi otoparkta? Araç çekim ücreti ne kadar? İşte araç çekim ücretleri hakkında tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

Kayıtlara geçen araç sayısı 22 milyonu geçerken araç fazlalığı şehirlerin kaldıramayacağı hal almaya başladı. Bu durumda araçların çeşitli nedenlerle çekilmeleri söz konusu olurken sürücüler dikkat etmektedir. Bu durumda aracın çekilmesi durumunda aracın nerede olduğunu bulmakta sürücüler korkulu rüyası haline geldi. İşte kolaylıkla aracın nereye çekileceği öğrenmek için tüm detaylar haberimizde...

ARAÇLAR NEREYE ÇEKİLİR?

aracı çekilen kişiler araçlarının nereye çekileceğini merak etmektedir. E-devlet üzerinden kolaylıkla yapılan araç sorgulama işlemi sayesinde aracın nerede olduğu saniyeler içerisinde gerçekleşmektedir. E-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/egm-otopark-cekilmis-araclar bu adres üzerinden sorgulama yapılır. Emniyet Genel Müdürlüğü yani kısa adıyla EGM üzerinden de de otopark sorgulaması yapılır.

araç çekimi nasıl öğrenilir?

OTOPARKA ÇEKİLEN ARAÇLAR NASIL ÇIKARILIR?

Aracın hangi otoparka çekildiğini öğrendiğiniz zaman yanınızda ruhsatınız olacak şekilde aracın olduğu yere gidilir. Aracı kim çektirirse, çektirsin aracı ruhsat sahibi kimse o alabilmektedir. Farklı bir kişini aracı alması için noter tasdikli onay belgesi vermesi ve ilgili kişinin bu aracı alabileceğini belirtmesi gerekmektedir.

ÇEKİLEN ARAÇ CEZASI NE KADAR?

Aracı çekilen kişilerin ücret ödemesi gerekmektedir. Aracın yanlış yere park edilmesi üzerine çekildiğinde 196 TL ödeme yapılır ve ayrıyeten çekici ücreti olarak 175 TL verilir. Bununla beraber otopark durduğunda ise günlük olarak 23 TL verilmesi gerekir. Bu durumda bir araç çekildiğinde ödenmesi gereken tutar 390-400 TL'yi bulmaktadır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN