Evdeki karıncalardan kurtulmanın en etkili ve kesin yolları

Evdeki karıncalardan kurtulmanın en etkili ve kesin yolları

Evdeki karıncalardan nasıl kurtulacağınıza dair bir sorunuz varsa, evdeki karıncalardan kurtulmanın yollarını ve püf noktalarını sizler için hazırladık. Evde karınca istilasını durdurun! Bu yöntem sayesinde evdeki karıncalardan 5 dakikada kurtulabilirsiniz. Daha afzla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz...

Karıncalar biyolojik açıdan harika hayvanlardır. Çok zekiler, uyum içinde çalışıyorlar ve her birinin kendi grubunda oynayacağı bir rolü var. Ancak karıncalar evinizi istila ettiğinde çok güzel görünmeyebilirler. Karıncalardan biri mutfağınızda onları ilgilendiren yiyecekleri fark ederse, diğerleri onlara katılacak ve mutfağınızı bir karınca sürüsü istila edecektir. Bir delik veya çatlak bulup mutfağa sızmaları gerekiyor. Bir dezavantajı, karıncaların ısırmasıdır. Karıncalardan kurtulmak isteseniz de onları öldürmeye dayanamazsınız. Karıncalar sevmeyene yük oluyor benim de dertlerim var diyorsanız bu karıncalar her yeri kuşatmış işte harika çözümler...

Evde, mutfakta, banyoda karıncalardan nasıl kurtulurum? Karıncalardan kurtulmanın ilk adımı, evinizi karıncaların sevmediği kokularla donatmak ve karıncaların önüne fiziksel engeller koymaktır. İşte karıncalardan kurtulmanın yolları ve bazı pratik seçenekler:

TEBEŞİR

Karıncalardan nasıl kurtulacağınızı merak ediyorsanız, evinizde balkon, bahçe kapısı ve pencere önüne tebeşir çizin. Bir parça tebeşiri ezin ve bahçe bitkileri ve saksıların etrafına serpin. Tebeşir içindeki kalsiyum karbonat, doğal bir karınca kovucudur.

LİMON

Karıncalar limon kokusundan nefret eder. Cam ön ve kapı açıklıklarına limon kabuğu rendeleyin. Bir sprey şişesine limonlu su doldurun ve zemine ve tezgaha püskürtün.

KARINCALARIN TÜRÜNÜ TANIMLAYIN

Evinizde karınca fark ettiyseniz, ne olduklarını öğrenin. Karıncaların ne olduğunu biliyorsanız, nerede yaşadıklarını ve nasıl hareket ettiklerini öğrenebilirsiniz. Bazı karıncalar evin içinde belirli yerlerde yaşarken, bazı karınca türleri evin dışında yaşar. Karıncaları yakından çekin ve özelliklerini görmek için yakınlaştırın. O zaman basit bir internet aramasıyla hangi tür olduğunu bulmak oldukça kolay olmalı.

NEREDEN GELDİĞİNİ BULUN

Karıncaları ilk gördüğünüzde, onları kovalamak veya öldürmek yerine hareketlerini izleyin. Bu, nereden geldiklerini ve nereye gittiklerini anlamayı kolaylaştırır. Belki dolabınıza mikrodalga fırının altındaki bal veya yağ kalıntısı gibi tatlı bir şey dökülmüştür.

Berrak bir leke veya yemek kalıntısı varsa, önce temizlediğinizden emin olun. Karıncalar besin kaynaklarını kaybederse, muhtemelen ilgilerini kaybeder ve kendi başlarına giderler.

YOLLARINI KAPATIN

Karıncalar birlikte çalışmaya eğilimlidir. Bu yüzden tek başına dolaşan bir karınca görmek çok zordur. Bir besin kaynağına ulaşan bir karınca, feromon adı verilen diğer arkadaşlar için bir iz bırakır. Bu yoldan ayrılan bir karıncayı çıkarsanız bile diğer arkadaşları da yolu takip ederek aynı yere ulaşmayı başaracaktır. Buna çözüm olarak bir ölçü sirkeyi üç ölçü su ile karıştırarak bir çözelti yapabilirsiniz. O zaman bu iyi karıştırılmış solüsyonu karınca gördüğünüz her yere püskürtmeniz yeterlidir.

GİRİŞ NOKTALARINI ENGELLEYİN

Karıncaların evinize saldırmasını önlemenin en önemli yolu onların evinize girmesini engellemektir. Evin pencere ve kapı çerçevelerindeki tüm delikleri kapatın. Ayrıca zemin plakasındaki çatlakları, yarıkları ve hatta tüm çatlakları uygun bir malzeme ile kapatın. Bazen kabloların bulunduğu borulardan karıncalar gelebilir. Bu noktaları farklı malzemelerle kapatabilirsiniz.

Tüm bu adımlar size yetmediyse, onları uzaklaştıracak ve öldürecek başka bir yöntem daha var. İlk ve en kolay yöntem, mağazalarda kolayca bulunabilen küf öldürücü spreylerdir. Evde bir evcil hayvanınız veya çocuğunuz varsa, onlara zarar vermeyen türü bulmak için etiketleri kontrol edebilirsiniz. Son olarak, spreyin hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabildiğinden emin olun. Dış mekan kullanımı için bir karınca öldürücü sprey aldıysanız, evde olduğu gibi iç mekanlarda kullanmamaya dikkat edin.

Bu yöntem kimyasallar içerdiğinden, gerçekten kullanmak istemiyorsanız, sizin için farklı doğal yöntemler var. Birkaç damla nane veya biberiye yağını bir şişe suya karıştırın ve kapı ve pencere pervazlarına püskürtün. Kısa bir süre sonra karıncaların gittiğini göreceksiniz.

Uzmanların önerdiği bir diğer yöntem ise karınca yemi kullanımıdır. Yuva şeklindeki yemlerde bulunan tatlı madde sayesinde hem karıncaları çekerler hem de oradaki karıncaları öldürürler, yuvaya giderken zehirli maddeyi de yanlarında götürmelerini sağlarlar. Bu yöntem de kimyasal sayılabilir ancak kimyasallar diğer yöntem gibi eve püskürtülmez.

EVE GİRMELERİNİ ENGELLEYİN

Karıncaların ortaya çıkmasını istemiyorsanız veya karıncalardan kurtulup geri gelmelerini istemiyorsanız, ilk etapta gelmelerini engellemelisiniz. Bunu yapmanın en kolay yolu mutfağı her zaman temiz tutmak ve dışarıda yemek kalmadığından emin olmaktır.

Ayrıca, çatlakların ve karınca giriş noktalarının tamamen kapatıldığından emin olun, çalışma yüzeyini düzenli olarak temizleyin, tatlıları açıkta bırakmayın ve çöpleri düzenli olarak çıkarın.

Karıncalar için ideal bir yaşam alanı olduğu için evin ıslak alanları ve çürüyen ahşaplar da kaldırılmalıdır. Sızıntı yapan ve sürekli nemli olan alanları belirleyin ve mümkün olan en kısa sürede onarın.

GEREKİRSE PROFESYONEL YARDIM ALIN

Tüm çareleri denediyseniz ve gerekli her şeyi yaptıysanız ve yine de karıncalardan kurtulamıyorsanız, tek çare profesyonel yardım almaktır. Evinizde yaşayan karıncalar ve benzeri canlılar, bir gün sağlığınızı tehdit edebilecekleri için bir an önce ortadan kaldırılmalıdır.

KARINCAYA KESİN ÇÖZÜM

Bir sprey şişesine su, sirke ve limon suyu ekleyin. Karışımı günde bir kez karıncaların geldiği yere püskürtün. Bir süre sonra karıncaların kaçtığını göreceksiniz. Karıncalar evinizin belli bir bölgesinde toplanmışsa onları su ile uzak tutabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN