Fahiş fiyat artışı nedir? Fahiş fiyat suçu nereye şikayet edilir? Fahiş fiyat şikayet hattı

Fahiş fiyat artışı nedir? Fahiş fiyat suçu nereye şikayet edilir? Fahiş fiyat şikayet hattı

Pek çok firma tarafında ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı fiyatların artmasının yanı sıra bu firmaların bu durumu fırsata çevirmeleriyle haksız yere fahiş fiyat artışı yapıyorlar. Vatandaşlar merakla fahiş fiyat artışının ne olduğunu ve nereye şikayet edildiğini araştırıyorlar. Peki, fahiş fiyat artışı için nereye şikayet edilir? Fahiş fiyat artışı yapanlara ne ceza verilir? İşte detaylar…

Son dönemlerde yaşanan koronovirüs salgınının ardından yaşanan fahiş fiyat artışlarıyla beraber enflasyon oranını fırsat bilerek her türlü üründe fiyat artışı yapan firmaların fahiş fiyatlarla vatandaştan daha fazla para kazanmak istediklerinden dolayı bu artışı yapmaları herkesin canını sıkıyor. Bununla beraber vatandaşlar fahiş fiyat artışı yapanları nereye şikayet edeceklerini araştırıyorlar.

FAHİŞ FİYAT NEDİR?

Son zamanlarda koronavirüs konusunda yaşanan bazı sorunları fırsat bilerek aşırı kazanç elde etmek isteyen kişilere dair bir şikayet mekanizması oluşturuluyor. Koronavirüs tedirginliğini fırsat bilerek tüm ürünlerde haksız kazanç elde etmek için fiyat arttıranlar herkes tarafından eleştiriliyor. Ticaret Bakanlığı ise haksız fiyat artışlarının şikayet edilerek bildirilmesini istiyor.

fahiş fiyat

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Genellikle maske, kolonya, makarna ve dezenfektanlar olmak üzere bir dizi ürün, koronavirüsü fırsat bilenlerin haksız fiyat artışıyla fahiş ücretlere ulaşıyor. Bu süreç ile ilgili olarak organize edilen çalışmalar sayesinde şikayet ve bildirimde bulunabiliyorsunuz. Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada HFA Bildirim uygulaması ile vatandaşların bakanlığa fahiş fiyatlı ürünleri şikayet etmesi istendi. HFA-Bildirim uygulaması, Ticaret Bakanlığı, tarafından geliştirilmiş bir uygulama. Bakanlık Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Özellikle hijyen ürünlerinde fahiş fiyat artışlarıyla karşılaşan tüm vatandaşlarımız; HFA-bildirim uygulamasından şikayetlerini anlık olarak iletebilir.” dendi.

fahiş fiyat

Uygulamayı indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Android ve İOS uygulamaları üzerinden kolay bir şekilde kullanabileceğiniz bu uygulama herkes için bir çözüm merkezi haline geldi. Uygulamayı indirdikten sonra Telefon numarası, e posta adresi ve TC numaranızı girerek şikayette bulunabilirsiniz. Bu sayede haksız fiyatlar ile ilgili olarak bazı konularda şikayette bulunabilirsiniz. Online alışverişler için yaşanan bazı sorunlarda bu sayede ön plana çıkarmış olunuyor. Bazı mağazalar bu konuyla ilgili gerçek anlamda yüksek fiyatlarla karşımıza çıkmış olsalar da mağaza bazlı olarak yapılacak olan şikayetlerde kanıt olarak fotoğraf eklemeniz de mümkün. Yüksek fiyat linkleri ve fotoğrafları ile beraber hemen şikayette bulanmanız mümkün.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YAPMANIN CEZASI NEDİR?

Fahiş fiyat artışı yapıldığı tespit edilen firmalara uygulanan cezalar ve miktarları değişiklik gösteriyor. Firmalara 10 bin TL’den 100 bin TL’ye kadar para cezası kesilebiliyor. Bunun yanı sıra stokçuluk yapan kişi ve kişilere 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar para cezası veriliyor. Cezaları uygulama yetkisi ise Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’ndadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN