Kurpiyer nedir, nasıl olunur? Kurpiyer olma şartları ve görevleri

Kurpiyer nedir, nasıl olunur? Kurpiyer olma şartları ve görevleri

Kurpiyerlik ne demek? Kurpiyer olmak için ne yapmamız gerekiyor? İşte detaylar...

Kurpiyerlik mesleği tercih edilen meslek arasında yer alıyor .Kurpiyer casino, kumarhane gibi yerlerde oyunu yöneten kişilerdir. Peki kimler kurpiyer olabilir? Çalışma saatleri nelerdir? Görevleri nedir? İşte detaylar...

KURPİYER NEDİR, NE DEMEKTİR?

Kurpiyer kumar oynanan yerlerde görev alan kişilerdir. Kıbrıs, Malta, Rusya, Las Vegas gibi yerlerde izni vardır. Kumarhaneleri ile oldukça ünlüdür. Binlerce insan kumar oynamak için bu şehirleri tercih ediyor. Kurpiyer ise böyle mekanlarda kumar masalarının başında durup, hem kağıt dağıtımı hem oyunun yönetilmesinden sorumludur.

KURPİYER NASIL OLUNUR, OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Kurpiyer olmak aslında çok kolay. En önemli özelliği ise fiziki görünüşün düzgün olması. Mesela 1.70 boyundaki kişileri kurpiyer olarak tercih etmiyorlar. Kurpiyer olmak için kumar oynanan ülkelere giderek kurpiyerlik kursu alabilirsiniz. Ayrıca yabancı dil bilmeniz gerekmektedir. Kurs sonrası başarı elde ederseniz kurpiyerlik sertifikasının sahibi olabilir ve kumarhanelere iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Bazı ülkelerde kumarhane serbest olduğu için kurpiyerlik kursunu devlette karşılayabiliyor. Kurpiyerlik için kumarhaneye para kazandırmanız gerekmektedir. Acemi olmak ise mekana zarar verebilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN