Ölen kişinin borcunu öğrenme yolları nelerdir? Reddi miras nasıl yapılır? Ölen kişinin borcundan kurtulmanın yöntemleri

Ölen kişinin borcunu öğrenme yolları nelerdir? Reddi miras nasıl yapılır? Ölen kişinin borcundan kurtulmanın yöntemleri

Ölen bir kişinin borçlarının öğrenilmesi için ne yapmak gerekir? ölen bir kişinin borçlarının nasıl öğrenileceği merak konusu oldu. Konuyla alakalı detaylara ve sorunun cevabına haberimizden ulaşabilirsiniz…

Bir yakınınız vefat ettiğinde, borçlarını öğrenmeniz gerekebilir. Eğer tanıyorsanız ama sizden gizli borçları varsa bu soru mutlaka aklınızda olmalıdır. Ölen kişinin borçları hem bankaya hem de kişiye ait olabilir.

Birincisi, merhumun borçları bir kişiye aitse, bunu öğrenmenin tek yolu kişidendir. Hiçbir yasal önlem alınmadığı için kişinin borcu devlet yetkililerine yansımaz. Banka veya devlete borcunuz varsa, normalden biraz daha uzun sürecektir. İşte detaylar…

ÖLEN KİŞİNİN BORÇLARINI ÖĞRENME

Ölen kişinin borçlarını önce ölenin ölümünü kanıtlayarak öğrenebilirsiniz. Ölümünü kanıtlamak için Nüfus Müdürlüğüne gitmeli ve sağlık ocağından alınan ölüm belgesini kullanmalısınız. Daha sonra bir sulh mahkemesine veya notere gitmeniz ve bir veraset belgesi almanız gerekir, yani vasiyet devlete borcu olup olmadığını öğrenmek için bu belgeyi kullanabilirsiniz.

Banka borçları tek bir yerden öğrenilemez. İnternet sitesi gibi yanıltıcı içerikler tamamen asılsızdır. E-devlet ayrıca bir kişinin banka borçlarını da göstermez. Tek bir yol var: veraset alımı ile bireysel olarak bankaya giderek borcu öğrenebilirsiniz. Bu borç biliniyorsa, onu da ödemekle yükümlüsünüz.

ÖLEN KİŞİNİN BORCUNDAN NASIL KURTULABİLİRİM?

Ölen kişinin borcunu öğrendiyseniz ancak ödemek istemiyorsanız, ret talebinde bulunmalısınız. O vakit, ondan miras kalan para gibi önemli şeyleri alamazsınız. Reddi miras talebinde bulunmazsanız, borçları ödemekle yükümlüsünüz. Reddi mirası kabul ederseniz, emekli maaşından da vazgeçmiş olursunuz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN