PNR numarası nedir, nerelerde kullanılır? PNR numarası kullanım alanları ve yöntemleri

PNR numarası nedir, nerelerde kullanılır? PNR numarası kullanım alanları ve yöntemleri

PNR numarası nedir, nasıl alınır? sorusuna yanıt arayanlar internet üzerinden sıkı araştırmalar yapmaktadır. PNR numarası ne işe yarar? PNR numarası nereden alınır? İşte, PNR numarasına dair detaylar habermizde

İnternet üzerinde uçak ya da otobüs biletleri alanlar ile paylaşılan PNR numarasının ne olduğu ve neden kullanıldığı merak edilmektedir. PNR numarası nedir? PNR numarası ne işe yarar? PNR numarası nereden alınır? İşte detaylar...

PNR NUMARASI NEDİR?

İngilizce açılımı Passenger Name Record olan PNR numarasının Türkçe karşılığı ise Yolcu İsim Kaydı olarak bilinir. Rezervasyon numarası olan PNR yalnızca internet üzerinde bilet alımlarında verilmektedir. PNR numarası ise hem numara hem de harflerden oluşmaktadır. PNR NUMARASI NE İŞE YARAR?

- PNR numarası ile alınan biletlerin rezervasyonunda kontrol edilerek alım kolaylığı sağlar

- PNR numarası olan kimsenin havaalanına gittiğinde elektronik ortamda bileti görüntülenebilir.

- PPNR numarası ile bilet zamanını değiştirebilir ya da iptal edilebilir.

PNR numarası

PNR numarasını almak isteyenler internet üzerinden uçak bileti aldığında ya da rezerve ettiğinde otomatik olarak verilmektedir. Hangi firma üzerinden bilet alımı yapıldıysa orada kayıtlı olan mail adresine PNR numarası gönderilir. Bilet kaybedilse de PNR numarası ile yenisi alınabilir. Fakat bu işlem için öncelikle bilgilerin eksiksiz ve doğru olduğuna emin olmalısınız.

PNR NUMARASI NEREDE YAZAR?

İnternet üzerinden bilet alımlarında e postaya gönderilen numara PNR denmektedir. Rezervasyon Referansı alanında yazan 6 haneli kod e bilet alımlarında yolculara verilmektedir. Biletin sol üst kısmında yer alan 6 rakamlı kod PNR numarasıdır.

PNR NUMARAMI UNUTTUM NE YAPMALIYIM?

PNR numarasını unutan kimse Pegasus, THY, Onur Air, Kamil Koç firması fark etmeden müşteri hizmetleri üzerinden iletişime geçerek tekrardan alınabilir. PNR numarasına tekrar ulaşmak oldukça basittir olup telefon numarası ile iletişim haline girmek yeterli olur. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN