Tövbe nasıl edilir? Tövbe duası nedir? Tövbe istiğfar nasıl getirilir? Tevbe İstiğfar duası arapça okunuşu ve türkçe anlamı

Tövbe nasıl edilir? Tövbe duası nedir? Tövbe istiğfar nasıl getirilir? Tevbe İstiğfar duası arapça okunuşu ve türkçe anlamı

Tövbe ve İstiğfar duaları pek çok kişi tarafından merak konusu olmuş durumda. Tövbe duasının okunuşu ve anlamı ne? İstiğfar duasının okunuşu nasıldır? Soruları vatandaşlarımız tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Bu soruların cevaplarına ve konuyla ilgili daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz…

Tövbe ve İstiğfar duaları pek çok kişi tarafından merak konusu olmuş durumda. Tövbe duasının okunuşu ve anlamı ne? İstiğfar duasının okunuşu nasıldır? İşte detaylar…

TÖVBE DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

“Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm.”

tövbe duası

TÖVBE DUASI TÜRKÇE ANLAMI

“Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır.”

TEVBE İSTİĞFAR DUALARI

Peygamber Efendimiz (SAV) bir Hadis-i şerifte, “İstiğfare devam edeni, çok okuyanı, Allahü teala, dertlerden, sıkıntılardan kurtarır. Onu, hiç ummadığı yerden rızıklandırır” diyerek istiğfar etmenin önemini ortaya koymuştur. Ayet ve hadislerde dua teşvik edilmiştir: “Rabbiniz, şöyle buyurdu: Bana dua edin, size cevap vereyim (duanızı kabul edeyim)” (Mü'minûn, 23/60).

İSTİĞFAR DUASI ANLAMI

Hadis-i şerifte, “Her namazdan sonra, üç kere “Estağfîrullahel'azîm ellezî lâ ilâhe illâ huv el-hayyel-kayyûme ve etebü ileyh” okuyanın bütün günahları affolur” buyuruldu. Anlamı ise “Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim.” demektir.

İstiğfârlardan meşhûr olanı, Peygamberimizin bildirdiği, “Estagfirullahellezî lâ ilâhe illâ hüverrahmanirrahîm el-hayy-ül-kayyûmüllezî la-yemûtü ve etûbü ileyh Rabbiğfir lî” istigfarıdır.

TÖVBE NASIL EDİLİR?

İslam alimleri bu ve benzeri ayet ve hadislerden hareketle tövbenin şartlarını belirlemişlerdir. Bu nedenle, iyileştirme kabul edilebilir olmalıdır; İşlenen günahı terk etmek, günahtan tövbe etmek, bir daha günah işlemeyeceğine söz vermek, eğer günah kulun haklarıyla ilgili ise bu durumda hak sahibine veda edip Allah'tan istemek gerekir.

TÖVBE NAMAZI NASIL KILINIR?

Tövbe namazında bir günah işleyen kimse, abdest alır ve iki rekat namaz kılarsa, günahına pişman olur ve istiğfar diler demektir. Tövbe namazı iki rekattan oluşur ve abdest alınıp kılınır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN