Yağ lekeleri nasıl çıkar? Yağ lekelerini 3 dakikada çıkaran pratik çözüm

Yağ lekeleri nasıl çıkar? Yağ lekelerini 3 dakikada çıkaran pratik çözüm

En inatçı lekeler arasında yer alan yağ lekesi, kıyafetlere damladığında adeta korkulu rüya haline gelir. Ancak, yağ lekesinin de kolaylıkla çıkmasını sağlayan pratik yöntemler bulunuyor. İşte yağ lekesini çıkarmanıza yardımcı olacak birkaç pratik yöntem...

Neredeyse tüm yemeklerde kullandığımız yağlar kıyafetimize veya bir yere döküldüğünde çıkarması çok uzun sürer. Bulaştığı kıyafeti neredeyse atma derecesine getiren ve temizlenmesi çok zor olan yağ lekesi için herkesin bilmediği birkaç basit temizleme yöntemi bulunuyor. İşte o yöntemler...

BU KARIŞIM EŞYALARINIZI ÇÖPE GİTMEKTEN KURTARIYOR!

Kıyafetinize dökülen yağ lekesini çıkartmak için bir ölçek Hindistan cevizi yağıyla, bir ölçek karbonatı karıştırın. Bu karışımı lekeli bölgeye sürerek yalnızca iki üç dakika bekleyin ve silin.

Fakat bu yöntem kıyafetlerinizin her yerine yağ lekesini bulaştırabileceği için yalnızca mobilya ve mutfak araçlarınızdaki lekeler için kullanın.

NİŞASTA İLE YAĞ ÇIKARMA

Yağ lekesi olan bölgeye bir yemek kaşığı nişasta koyun. Ilık bez ile bastırarak lekeyi bezin çekmesini sağlayın. Sonra temiz bezle hafif şekilde ovalayarak mısır nişastasının kumaşa iyice etki etmesini sağlayın. Nişastayı temizledikten sonra kıyafetinize uygun programda makinede yıkayın.

KARBONAT

Bir tutam karbonatı diş fırçasına dökerek yağ lekesi olan bölgeyi fırça ile ovun. Ardından kıyafetinizi çamaşır makinesinde yıkayın.

 yağ lekesi nasıl çıkar

SİRKE

İki su bardağı sirke ile iki su bardağı suyu karıştırın. Hazırladığınız karışıma bez batırarak lekeli bölgeyi silin. Sirke uygulaması özellikle buzdolabı ve mutfak temizliği için birebir çözümdür.

LİMON

Kabartma tozu ile limonu macun kıvamına getirin ve mutfak dolaplarınızdaki yağ lekesinin üstüne sürün. Kabartma tozunuz yoksa sadece limonu sürerek de uygulayabilirsiniz. Birkaç dakika beklettikten sonra durulayın.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN