Yaş nasıl bulunur? Kaç yaşındayım? Doğru yaş hesabı için örnek yaş hesaplaması

Yaş nasıl bulunur? Kaç yaşındayım? Doğru yaş hesabı için örnek yaş hesaplaması

Kaç yaşındayım? sorusuna yanıt aranırken internet arama motorları yaş hesaplamaları ile dolmaktadır. Doğru yaş hesaplamak için yapılması gerekenler için haberimizde yaş hesaplama örnekleri yer almaktadır. Doğru yaş hesaplama yöntemleri ve detayları haberimizde

Yaş hesaplama birçok kişinin arasında tartışma konusu yaratırken hesaplamalarda da farklılık göstermektedir. Yaş nasıl hesaplanır? sorusu internet üzerinden sıklıkla araştırılırken yanıt aranmaktadır. Yaştan gün almak ne demek? Yaş nasıl hesaplanır? Biyolojik yaş nedir? İşte detaylar...

YAŞ NASIL HESAPLANIR?

01 Ocak 2017 yılında dünyaya gelen birisi 31 Aralık 2017 tarihinde sıfır yaşındadır. Bu durumda kişi 1 Ocak 2018 tarihinde 1 yaşına giriş yapmaktadır. Bu durumda ise kişinin 2 yaşından gün aldığını söyleyebiliriz. Fakat 2 yaşından gün alınsa da yaş sorulduğunda 1 denmek zorundadır.

1 Şubat 1990 yılında doğan bir kimse 1 Şubat 2010 tarihinde 20 yaşına adım atmış olur. Aynı zamanda ise 21 yaşından gün almış olarak da adlandırılır. Aynı kişi 21 yaşına ise 1 Şubat 2011 tarihinde girmesiyle 22 yaşından da gün alır.

YAŞTAN GÜN ALMAK NE DEMEK?

Özellikle iş ilanlarında dikkat edilen yaştan gün alma durumu en büyük kriterler arasında yer almaktadır. Yaş sınırına gelen kişilerin başvuru yapmadan önce özellikle dikkatlice yaş hesaplaması yapması gerekir. Aksi durumda ise yaştan dolayı geçersizlik söz konusudur.

Yaş hesaplama

30 YAŞINDAN GÜN ALMAK NE ANLAMA GELİR?

Bir kişinin 30 yaşından gün alıyor olması o kişiyi 29 yaşında yapmaktadır. Fakat o kişiyi 30 yaşında yapmaz.

Aynı zamanda 30 yaşından gün almamış olması ise kişinin 29 yaşına giriş yapmaması anlamına gelmektedir.

BİYOLOJİK YAŞ VE KRONOJİK YAŞ KAVRAMLARI

Biyolojik yaş, kişinin yaşam kalitesinden psikolojik durumuna kadar çevreden gelen durumlarla yıpratılması halidir. Maddi imkansızlık, ailevi sorunlar ve yıpratma payları göz önüne alındığında bu kavram değişkenlik göstermektedir. Yaş durumlarında kişinin bedensel ve ruhsal durumu oldukça önemlidir. Bir kişinin kronolojik yaşı oldukça genç olmasına rağmen biyolojik yaşı oldukça yüksek olabilirken bu durumun tam tersi de yaşanabilir.

ASKERLİK İÇİN YAŞ HESABI

Her erkek 20 yaşına basmasıyla beraberinde gelen Ocak ayında askere gitmesi gerekmektedir. 1 Ocak 2018 yılında 20 yaşına basacak olan bir kimsenin 1 Ocak 1998 yılında doğduğu gözlemlenmektedir. Bu duruma örnek verecek olursak eğer 1 Ocak 2017 yılında doğan bir kimse 1 Ocak 2037 yılında 20 yaşına basmasıyla askerlik hakkını eline alır. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN