Gönül bu akar Eyyub Sultan’a

Size bir davetim var. Birkaç haftadır bir güzel koşuşturmaca içinde idik. Pazar günü akşamına kadar Eyüp’te Zal Mahmut Paşa Külliyesinin önünde sürecek olan 10. Uluslararası Dergi Fuarını hazırlamak ile meşgul idik. Bu güzelim fuarı kaçırmamanızı tavsiye ederim. Fuara iş bu yazıyı yazana kadar dergilerimizi görmek, tanımak için katılmış olan tüm dergiseverlere teşekkür ediyorum. Kendilerine bir iyilik yaptıkları için teşekkür ediyorum. Yıllarını dergi çıkarma deliliğine, fedakarlığına vermiş hürmete müstehak insanların emeklerini merak ettikleri için teşekkür ediyorum.

Hayata atılma dedikleri eylemi dergi çıkararak tatmaya başlayan Esenyurt Güzelyurt’tan, Başakşehir’den, Maltepe’den, Mersin’den, Kayseri’den, Van’dan, Denizli’den, Almanya’dan, Kudüs’ten fuara koşa koşa, uça uça gelen tüm dergicileri tebrik ediyorum. Esenler’den dergisinin 3. Sayısını hazırlamak ile meşgul olan 8. Sınıf öğrencisi Zeynebi, 3 ay önce Cuma namazı öncesi vaaz ederken vefat eden hocası Mahmut Balcı için vefa programı düzenleyen lise öğrencisi Hamza’yı tebrik ediyorum. Gençlerin çağrısına, dergicilerin davetine büyük bir nezaketle, heyecanla katılan değerli büyüğümüz Nabi Avcı’ya, Meclis Başkanımız Mustafa Şentop’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasaboğlu’na, Eyüp Belediye Başkanı Deniz Köken’e, Kültür Müdürü Davut Akgül’e, Esenler Belediye Başkan yardımcısı Hasan Taşçı’ya, Esenler Kültür Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu’na, dergi dostu Muharrem Balcı Ağabeye, Haluk Dikbaş’a, Basri Akdemir’e teşekkür ediyorum.

Coşkusuna hayran olduğum Mürsel Sönmez’e, 14. Yüzyıl metinlerine aşık olduğu için ayrı bir sevdiğim Ali Sözer’e ve isimlerini yazamadığım bu yıl neredeyse Türkiye’nin en sivil ve sevimli fuarı olan dergi fuarlarının en sivilini gerçekleştiren genç dergici arkadaşlara, Fatih Özmen’e, Enes Batman’a, Ubeydullah Erdoğan’a, Recep Baydemir’e teşekkür ediyorum. Ruhaniyeti ile etrafımızı koruyup gözen Bülbül Zübeyir Efendi’ye, Salih ve Emine Çaktı ikilisine de ayrıca müteşekkirim.

Dediler ki Asım sen bu dergi, kitap sayfaları arasına neden karıştın? Bana ne etti ise kelimeler etti. O kelimeler ki, sahibi Rabbimdir. Hak bir gönül verdi bana. O gönül kirlenmemelidir. Kirlendikçe yönü değişir o gönlün. İnsana gönlü öncülük etmeyi bırakır. Gönülü kırmamak gerek, incitmemek, incinmemek gerek. Kirletmemek gerek. Gönül bu; öne çıkar, öne atılır. Yer yer göz pınarlarından fırlamak istercesine akar, ona bakmak derler içine ben girince. Yer yer gümüşten bir söz olur. Sükutuna altın derler. Onu altınlaştıran aldatıcı oluşu değil; ses yükseldikçe anlamın azalması, ses azaldıkça anlamın yoğunlaşmasıdır. Sesin görünmediği yerde anlamın hazine potansiyelini üzerinde taşımaya başlamasıdır.

Sözün bir özü varsa ona söz demeli. Söz taklidi, paslanmış gönüllerin sözü olmaz, belki en fazla sesi olur. Sesin küfre rüzgarlık yapıp esmesi o sesin bitimliliğini gösterir.

“Bir gün dağlar yürünür dağlar

Bir gün güneş fersiz kalır.

Adımlar bir meydana yönelir,

Bedenler taş kesilir.”

Taş taşın taşması, yurdundan uzaklaşması, özünün kabuk kesilmesidir.

Davet:

Yunus Emre Divanından Etimoloji Derslerimiz Üsküdar FİKSAD’da devam ediyor. Pazartesi günleri saat 18.00’de FİKSAD’da Yunus’tan kelimeleri irdeliyoruz.

Derslerimiz Ramazanda, yine Pazartesi günleri Baraka Kültür Evinde devam edecek inşallah. Ramazan sonrası Yunus Emre Divanından Etimoloji derslerimizin 5. yılını tamamlamış olacağız inşallah.

Çarşamba günleri de aynı mekanda, Baraka Kültür Evinde Dede Korkut ve Saltukname’nin sadeleştirilmemiş nüshalarından derslerimiz oluyor. Bu okumalarımız da Ramazanın bitişi ile nihayete ermiş olacak. Sonrasında okumalarımızı Somali’de gençlerle sürdürmeyi düşünüyorum.

Başkanlığını yürüttüğüm Dil Evi Etimoloji Topluluğumuz ile sürdürdüğümüz bu derslere katılmak isteyenler [email protected] mail adresine kendilerini tanıtan bir mail atabilirler. Derslerimiz ücretsizdir. Hatta katılanlara kitap hediye etmekten bıkmadığımız doğrudur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.