Turkcell Yönetim Kurulu SimClub oyunundan haberiniz var mı?

Olaya ilk şahit olan arkadaşımız Gizem Karataş’tı. Olayı anlattığında inanamadım ve “Olmaz böyle bir dolandırıcılık” dedim.

Hemen konuyu araştırmasını ve haberleştirmesini istedim.

“GSM faturaları vatandaşla oynuyor” başlıklı haberi 30 Ekim tarihinde yayınladık.

01 Kasım günü cep telefonuma 19:58’de “Birbirinden eğlenceli oyunlar artık cebinizde! Hemen oynamak için tıkla!” yazılı mesaj geldi.

Daha mesajı dahi açmadan, hemen peş peşe ikinci mesaj düştü: “Tebrikler! Oyun keyfi paketini ilk hafta ücretsiz kullanmaya başladınız” ve sonrasında “1 GB internet paketi kazanma şansını yakaladınız. 1 hafta sonra paketinize ücretli devam edin internet paketiniz ANINDA hattınıza yüklensin!” mesajları düştü.

1 dakika içinde üçüncü mesaj geldi: “İlk 7 gün ücretsiz Oyun Keyfi paketiniz başlamıştır. İptal için .... mesaj gönderebilirsiniz. İlk hafta sonrası servis ücreti 19,60 TL’dir” diyordu.

Bu mesajları dahi tam okumadan Turkcell müşteri temsilcisini aradım. Bana bu mesajların Turkcell’den gelmediğini ve bu oyun şirketiyle bir ilişiklerinin olmadığı belirtildi. Ayrıca hiç merak etmemem gerektiği söylenerek “Zaten telefonunuzu mobil ödemelere kapatmışsınız, bir işlem yapmanıza gerek yok” denildi.

Ve fatura geldi.

19,60 lira “diğer ücretler” olarak bir kalem. Müşteri temsilcisini yeniden aradığımda bu ücretin SimClub oyun ücreti olduğunu söylediler.

Meğer Turkcell ile bir işbirliği içinde olan şirketmiş. Mobil ödeme olmasa bile Turkcell faturasına eklenerek müşterilerden kesilebiliyormuş. Tabii bu bilgileri fatura sonrası öğrenebildim. Tıpkı 30 Ekim tarihli haberimizde de belirtilmiş olduğu gibi bilgiler önce gizlendi.

Acaba ne yapabilirdim?

***

Turkcell Yönetim Kurlu listesine baktım. Karşıma şu isimler çıktı:

Ahmet Akça: Yönetim Kurulu Başkanı ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi.

Atilla Koç: Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi

Mehmet Hilmi Güler: Bağımsız Yönetim Kurlu Üyesi

Mehmet Bostan: Yönetim Kurulu Üyesi

Bekir Pakdemirli: Yönetim Kurulu Üyesi

Ve diğer yabancı iki yönetim kurulu üyesi.

Hiçbir mesaj gönderilmeyen ve hiçbir hizmet alınmayan bir şirketin nasıl bir oyun portalı olur da müşterileri istem dışı üyeliğe alabilir? Başıma gelen bu olayı yazmak zorundaydım. Çünkü mesele bireyselin de ötesine taşmış; çok kişi aynı dertten muzdaripmiş.

Benim ücretimi hemen iade ettiklerini belirttiler ama ya diğer insanlar? Müşteri temsilcisi “mesaj göndermişsiniz” diyor ama “O mesajı bana gösterin” dedim. Gelmedi tabii.

Aynı dakika içinde hem bilgi, hem aboneliği başlatan bir sisteme nasıl karşılıklı mesajla üyelik olunabilir?

***

Şimdi size şöyle bir oluşum anlatayım. Vatandaşın karşısına devasa hukuk büroları ile çıkıyorlar. 15-20 lira için o bürolar binlerce lira harcayabiliyor. Ama vatandaşın yıllarca sürecek davaları takip etmeye ne parası, ne de zamanı var. Kurulan sistemi siz hayal edin.

Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfekci’ye iletmek istiyorum: “Sayın Bakanım şirketlerin müşteri dolandırıcılıkları cezasız kaldıkça bu işin önüne geçilemeyecek.” Ülkemizin en itibarlı kurumları bile müşterilerden önce gizlediği oyun şirketi işbirliği ile haksız abonelikler ve haksız ücretler kesebiliyor.

Konuyu derinleştirdikçe karşıma daha nelerin çıkacağını bilmiyorum. Ama şirketlerin tazminatsız,cezasız kalan hak ihlalleri ile bu sorun aşılamaz.

Daha kısa süre önce tüketici şikayet istatistiklerini Sayın Bakan Tüfenkci açıkladı. Ekim ayı itibari ile 1 milyon 150 binin üzerinde şikayet var. Acaba bu hilelerin, tuzakların, aldatmacaların karşılığında şirketler cezada ödese aynı derece şikayet olur muydu?

***

Hafızama kazınan o kadar kötü anılar var ki. Mesela bir internet aboneliğini sonlandırmamı hatırlıyorum. Modemi İstanbul’un ta bilmem neresindeki ofislerine getirmemi istemişlerdi. Yol parası, modem parasından daha fazlaydı. Oysa kurulumda kendileri gelmişlerdi. “Geldikleri gibi gitsinler” dedim ama yıllarca uğraştım.

Sanırım bir hukuk bürosuna verdiler ve taciz derecesinde telefon açarak borcunuzu ödeyin deyip durdular. Borç mu? Galiba 2,5 veya 3,5 liraydı.

Diyeceğim o ki; tüketici olarak gerçekten çok yalnız olduğumuz aşikar. Haksızlığa itiraz edebilirsiniz ama sadece haksızlık ortadan kalkar. Bu yolda harcayacağınız maddiyat ve zaman size maliyet olarak kâr kalır. Siyaset çözümü burada bırakmış. Napalım!

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum