2025-26 FATİH TEKKE SEZONU

Türkiye Süper Lig’inin 29. Haftası da tamamlandı. Bir başka deyişle ligin bitimine sadece beş hafta kaldı. Beş hafta sonra Anadolu tabiriyle “ dananın kuyruğu kopacak “.

Lider Galatasaray’ın 68 ikinci Fenerbahçe’nin 66 ve üçüncü Trabzonspor‘un da 64 puanı bulunmakta. Beşiktaş ise hem yaz sezonu hem de kış sezonunda oldukça yüksek rakamlı transferler yapmış olmasına rağmen son dört yılda olduğu gibi yine yarışa erkenden havlu atmış durumda.

Fatih Tekke hocanın Trabzonspor’u ise, son üç sezondur artık bir klasik haline dönüşen Galatasaray-Fenerbahçe şampiyonluk yarışına bu sezon ortak olmayı başarmış durumda. Hatta son Alanyaspor maçında hakemlerin adeta mikroskopla tarayarak ürettikleri ve Güven’in gole çevirdiği penaltı olmasaydı, önümüzdeki beş maçı kazanması halinde Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi katılımı garanti, şampiyonluğu ise” yüksek olasılık” seviyesinde olacaktı.

Alanyaspor maçındaki iki puan kaybına rağmen, önümüzdeki hafta oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin peşin galibi olması hasebiyle Trabzonspor’un gerek Şampiyonlar Ligi gerekse de şampiyonluk şansı yine oldukça güçlü bir oranda devam etmekte. Tabi oynayacağı beş maçı da kazanması kaydı şartıyla.

-----------------

Oysa Trabzonspor sezon başında ,
üç yıldır şampiyonluk yarışını aralarında başabaş sürdüren ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray 300-400 milyonluk kadrolarını yine ve yeniden Avrupa ve hatta dünya çapında yıldızlarla takviye ederken , sayın kulüp başkanı E. Doğan’ın önceki sezon için camia ve taraftardan özür dileyip “ 25-26 sezonunda transferlerimiz kampa yetişecek ve şampiyonluğu oynayacağız” sözüne rağmen, skandallar ve beceriksizliklerle dolu berbat bir transfer sezonunu geride bırakıyordu.

Üç yıldır flört edilen Paul Onuachu haricinde kayda değer hiçbir futbolcu takıma takviye edilmezken Fatih hocanın ta geçen sezon kamuoyuna deklere ettiği” iki orta saha, bir kanat ve bir stoper” taleplerinin hiçbiri karşılanamıyordu. Üstelik skandallar bununla da kalmayıp transferin bitimine 1-2 gün kala Türk Milli Takımı’nın ve Trabzonspor’un kalecisi ve kaptanı Uğurcan , yine sayın başkanın” asla satmayız” sözüne rağmen ezeli rakibi Galatasaray’a imza atıyordu.

Trabzonspor için, bu durumdan sonra hemen hemen hiçbir futbol otoritesi ve yorumcusu şampiyonluk bir kenara zirve mücadelesine dahi ihtimal vermezken, bazı minvallerden ” anca ligde kalır” sözleri bile işitildi.

Ancak geride kalan 29 haftada teknik direktör Fatih Tekke , bize göre Trabzonspor kulüp başkanı ve yönetimi de dahil hemen herkesi şaşırtmayı başardı. Yukarıda da kaydettiğimiz gibi rakibine hemen hemen hiç pozisyon vermediği ve baştan sona üstün oynadığı zorlu Alanya deplasmandında zorlama bir penaltıyla puan kaybetmemiş olsa, Trabzonspor 66 puanla şampiyonlukta minimum Galatasaray ve Fenerbahçe kadar söz sahibi olacaktı.

Sezon başı yaşananlar dikkate alındığında bugün için Trabzonspor’un geldiği nokta ve şampiyonluktaki rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin kadro maliyetleri dikkate alındığında; bu sezon ligin fenomeni ve lige vurulan damga kesinlikle Fatih Tekke’dir.
Bu sezonun ismi; FATİH TEKKE SEZONUDUR!

Sezonun TFF tarafından verilen ismi, değerli spor adamı sayın Mehmet Ali Yılmaz’ı da rahmetle anarken, okuyucularımızın bahsedilen olağanüstü performans hikayesinin rahmetlinin ismi ile mukayesesinin söz konusu olamayacağını bildiklerinden kuşkumuz yok.

Önümüzdeki beş maçın sonucu ne olursa olsun Fatih hoca her türlü takdiri ve alkışı fazlasıyla hak ediyor. Bu performans, işin içinde azıcık dahi olanların da gayet iyi bildiği gibi çok büyük bir emek, çok büyük bir çalışma, çok büyük bir fedakarlık ve hepsinden önemlisi ve işin en zor tarafı olan” net bir samimiyet” gerektirir.

Artık Trabzonspor ,Türk futboluna birinci sınıf pırıl pırıl bir teknik adam hediye etmiştir.

Elbette Fatih Hoca teknik adamlığa yeni başlamadı. Ancak önceden Halep oradaysa arşın buradaydı.

Hoca geçen sezon ve özellikle bu sezon Trabzonspor’da yaptıklarıyla, üst düzey teknik adam kriterlerini arşın şöyle dursun“ fersah fersah” geride bıraktı.

SAYIN ERTUĞRUL DOĞANA ÇAĞRI

Trabzonspor ‘un Başkanı Sayın Ertuğrul Doğan ve yönetimi ne kadar farkında bilmiyoruz ancak en çok zorlandıkları ve bir türlü başarılı olamadıkları teknik adam konusu artık çözülmüş oldu.


Lütfen kıymetini bilin, Fatih hocaya sahip çıkın ve onu “ adam yiyerek hayatta kalan(!)” yerleşiklere karşı koruyun.

Fatih Hoca’ya sahip çıkmanız, olağan kongreye kadar ya da belki sonrasında da selametle görev yapmanız adına menfaatiniz icabıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.