Alanya’da şampiyonluğun ayak sesleri

2021-2022 sezonunun 26. haftası da Trabzonspor’un liderliği ve Alanya deplasmanında kelimenin tam anlamıyla bir gövde gösterisi ile tamamlandı. Öyle ki daha maçın ilk yarısının 39. dakikasında rakibinin ağlarına 4 gol bırakan bordo-mavililer çok daha büyük farkı direkten dönen top ve karşı karşıya pozisyonlarda kaçırdı.

Oysa Alanya takımı lige çıktığından beri Trabzonspor’a tabiri caizse birçok maçta kök söktürmüş ve oynanan 12 maçta Trabzonspor’u 5 kez mağlup etmeyi başarmıştı. Dolayısı ile bu deplasman maçının da oldukça zorlu geçmesi bekleniyor ve lider Trabzonspor’ un” olası bir puan kaybının da gayet doğal olabileceği” konuşuluyordu maç öncesi.

Ama öyle olmadı. Trabzonspor ligin en zorlu deplasmanlarından birinde, yaptığı amansız bir pres oyunu ile rakibini daha ilk dakikalardan itibaren sıkıştırdıkça sıkıştırdı. Bu duruma, ev sahibi Alanya’nın oyuna hemen kale önünden ayağa pas ile başlama ısrarının önemli ölçüde katkı sağladığını da not etmek lazım. Ancak Trabzonspor, geçen hafta kendisine puan olarak en yakın rakibi Konyaspor’u adeta sürklase ederek geçmenin ve artık yarışta rakipsiz addedilmesinin etkisinden midir bilinmez içi içine sığmaz, coşkulu, arzulu ve oldukça kararlı bir görüntüdeydi ve muhtemelen Alanya başka bir taktikle de oynasa “maçın her türlü galibi” apoletini omuzuna takacak olan taraftı dün.

Abdülkadir, Denswil ve M. Hamsik gibi üç asından yoksun sahada olan lider, bu oyuncuların yokluğunu da hemen hemen hissettirmedi. Bu arada Hamsik’ten söz etmişken, sağlık ekibinin takımın yıldız oyuncusu M. Hamsik’in sakatlığına 1,5 aydır doğru dürüst bir teşhis koyamamış olması ve neticesinde bu oyuncunun 1,5 ay sonunda sakatlığının tedavisi amacı ile ülkesine gitmiş olması, futbol takımı performansının tam tersine bir kulüp performansı olsa gerek. Trabzonsporlu futbolcuların sağlık sorunsalının devam ettiği ve şu sıralar şampiyonluk yürüyüşünün arkasına saklandığı da unutulmamalı…

FENERBAHÇE, GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ’IN İNANILMAZ DÜŞÜŞÜ

Süper ligden söz ederken İstanbul’un üç kulübünden hiç söz etmiyor olmak doğrusu oldukça tuhaf ve alışık olunmayan bir durum. Zira henüz matematiksel şampiyonluk garantisine ulaşamayan Trabzonspor, eğer bir sürpriz yaşanır ve tökezlerse ikinci, üçüncü ve hatta dördüncü sıralarda dahi bulunmuyor üç İstanbul takımı, 26. Hafta itibari ile.

Geçen yılın şampiyonu Beşiktaş Türkiye Kupasında iddiasını devam ettirirken Fenerbahçe ve Galatasaray bu kupaya da erken turlarda veda ettiler.

Dolayısıyla liderlik ya da şampiyonluk yarışından söz ederken bu üç kulüpten pek söz etmeye de fırsat olmuyor, doğal olarak.

Bu üç kulüp ile ilgili daha detaylı analizlere de zaman zaman değineceğiz ilerleyen yazılarda. Ancak Trabzonspor’un 26 hafta boyunca gösterdiği olağanüstü performans, şampiyonluk ve liderlik yarışını “neredeyse rakipsiz” olarak ortaya koymakta ve bordo-mavili kulüp artık nerede ise tek başına, kendi kendisi ile yarışmakta. Üstelik Trabzonspor, bu sezon yaptığı isabetli transfer performansı ile mevcut durumu oluştururken, devre arasında transfer ettiği genç ve yetenekli oyuncular ile önümüzdeki 2022-2023 sezonunun da şimdiden favorisi olarak görülmekte, birçok futbol otoritesince.

Bir kuşak, bu tek başına yarışa 70’li ve 80’li yıllardan aşina olsa da bütün mücadeleler rekabetle güzel ve o rekabet seviyeli ve legal olarak devam ettikçe Türk futboluna katkı sağlayacağı da kuşkusuz.

Türk futbolunun Avrupa’da devam eden kan kaybının önlenmesi adına bu rekabete ihtiyaç söz konusu. Sürekli geri giden sıralama ve şampiyonlar ligine girişin her sezon biraz daha zorlaşıyor olması apaçık ortada.

Dolayısı ile de önümüzdeki sezon Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın, bu sezon ki kadar kolay havlu atma lüksü de kalmadı artık…

YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum