Fenerbahçe-Trabzonspor ve Samet Akaydın skandalı

Perşembe akşamı oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçını, Fenerbahçe 3-1 kazanarak şampiyonluk iddiasını sürdürmeyi başardı.

Galatasaray’ın ardından ikinci sırada bulunan Sarı-Lacivertli takım, lider Galatasaray’ın puan kaybını beklemeye başlarken, maçı da son yıllarda olagelenin aksine fazlaca zorlanmadan kazandı.

SAMET AKAYDIN SKANDALI

Ancak dün akşam itibari ile sosyal medyaya düşen bir video birdenbire maçın dahi önüne geçti.

Durum 3-0 Fenerbahçe lehine iken Trezeguet ,Trabzonspor’un kazandığı penaltıyı gole çevirdi ve Trabzonspor’un tek golünü kaydetti.

Ancak Trezeguet, klasik şükür secdesi ile sevincini ifade ederken hemen yanıbaşından geçmekte olan Fenerbahçe stoperi Samet Akaydın, kafasını secde halinde sevincini kutlayan Trezeguet’ ye çevirerek ağız dolusu tükürdü.

Secde halinde olan Trezeguet ve o esnada gol sevinci yaşayan diğer Trabzonsporlu oyuncular olayı görmediği için belki de maçın tamamlanmasını dahi riske atabilecek bu çirkin hareket maç içerisinde fark edilemedi.

Ancak olayın dün itibari ile ortaya çıkması üzerine Trabzonspor kulübü bir twit paylaşarak Samet’in hareketinin “bir rezillik ve iğrençlik” olduğunu belirtti.

Fenerbahçe kulübü de buna cevaben, olayın kahramanı(!) Samet Akaydın’ın cevabını ve her zamanki kınama metinlerinden birini yayınladı.

Oysa videoyu farklı açılardan izleyen futbolseverler, Fenerbahçe’den önce Adana Demirspor’da oynarken Trabzonspor’a önerilen ancak teknik kadro tarafından yetersiz bulunduğu gerekçesi ile transferi gerçekleşmeyen Samet Akaydın’ın, çok açık ve net bir şekilde golünü secde ile kutlayan Trezeguet’ in hemen yanıbaşına tükürdüğünü gördüler.

Savunma “futbol alışkanlığı” ile durumu kurtarma çabası olsa da, her nerede ve hangi mekanda olursa olsun“yere tükürme” başlıbaşına bir çirkinlik ve medeniyetsizlik ifadesi zaten.

Ancak bu olay basit bir “çirkin tükürme eylemi” değil.

Son yıllarda Avrupa’da yükselen ve maalesef ülkemizde de ciddi yansımaları gözlenen İslamofobiden ırkçılığa, nefret suçundan ahlâksızlığa çok sayıda birbirinden iğrenç eğilimin, bir anlık hareketle dışavurumu ve bir spor müsabakasında kesinlikle olmaması gereken bir davranış bu.

Savunulmaması gereken, kınanması gereken bir davranış.

TFF ve yetkili kurullarının ne tür bir ceza vereceğini hep birlikte takip edeceğiz tabii ki.

Ancak asıl ceza ve yaptırımı sayın Fenerbahçe kulübü yetkililerinden beklemekteyiz.

Sevgili Fenerbahçe yetkili kurulları; eğer bu olay muhtemelen videoyu diğer açılardan izlememiş ve savunma güdüsü ile ilk aklına gelen ifadeyi yazıp, kulübün sahiplenmesi ile de olayın kapanacağını düşünen oyuncunun beyanını yazarak kapanırsa bu Fenerbahçe’nin de Türk futbolunun aleyhine olur.

Çünkü bu videoyu izleyen milyonlarca futbolsever çocuk ve Fenerbahçe altyapısında iyi bir futbolcu olmak için çırpınan yüzlerce çocuk-genç futbolcu bu hareketi irdeleyecek, kendi aralarında konuşacak, büyüklerine soracaktır.

Fenerbahçe kulübünün, içlerinde Fenerbahçe taraftarlarının da bulunduğu milyonlarca futbolsever çocuğa vereceği cevap, Samet Akaydın’ın ya da Türk futbolunun asıl problemlerinden en büyüğüne mensup menajer ya da menajerlerinin kurnazca hazırladığı metin olmamalı.

Zeki, çevik ve ahlaklı mottosunun en önemli unsuru ahlâkın ilk melekesi olan “dürüstlük” ve yanıbaşında “gerçek” nihai ve kadim mesajların ana teması olmalıdır zira.

Oyuncu zaten savunma yaparken kendini adeta ele veriyor; “yaptığım davranışın yerdeki Trezeguet ile ilgisi yok, yanlış anlaşıldı ise kendisinden ve takımından özür vs.” diye beyanda bulunsa en azından” acaba” diye sorgulanabilirdi.

Yaptığı çirkinlik ortaya çıkınca, son dönemlerde ülkemizde yükselen trendlerden olan” bir halt karıştırdıktan sonra “bu bana komplo” numarası” tipik inkarcılıktan başka bir şey değil.

Fenerbahçe forması ile gösterdiği performans, Fenerbahçe taraftarı ve kulübünde de tartışma konusu olan Samet Akaydın’a kim, neden komplo kursun?

Samet Akaydın Fenerbahçe forması giyse ne olur, giymese ne olur?

Fenerbehçe’ den yüzlerce Samet gelmiş geçmemiş midir?

Samet Akaydın yedek kalsa kaç Fenerbahçe taraftarı “Samet niye oynamıyor” diye sorar ya da?

Hiçbir kulüp komplo yapma hakkını( eğer varsa) Samet Akaydın için kullanmaz.

Bırakın Galatasaray, Beşiktaş ya da Trabzonspor’u Langaspor bile.

YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum