Kayseri, Çorum ve son durum

Trabzonspor kendi evi Akyazı’da, hafta sonu Kayserispor ile ligde ,hafta içinde ise Çorumspor ile bu kez kupa maçında karşı karşıya geldi. Kupa maçında 1.lig takımı olan Çorumspor’u fazlaca zorlanmadan 3-1 lik skorla geçerken, lig maçında ise ligde kendisi ile aynı puana sahip rakibi Kayserispor’a 0-1 lik skorla boyun eğdi.

Ligde, geçen hafta bize göre bir kırılma maçı olan Sivasspor maçında yaşadığı puan kaybı ile yine bize göre şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi iddiası ve hedefini önemli ölçüde kaybeden Trabzonspor’da , kupa hedefi artık daha da önem kazandığından ev sahibi Trabzonspor, Çorumspor maçına da ideale yakın bir kadro ile çıktı.

Bu tür maçlarda özellikle istim üzerinde olmayan takımların sıkça başına gelen “alt liglerden gelen takıma elenme” gibi kupa maçlarının “en beklenilen sürprizlerinden” birine uğramamak için Trabzonspor’un dikkatli olduğu gözden kaçmadı.

Ancak gerek kupa maçı ve gerekse lig maçlarının tamamında açıkça belli olan kadro yetersizliği ve kadro uyumsuzluğu yine net olarak gözlemlendi.

Trabzonspor’un bize göre takımda gerçek anlam ve kalitede hiç olmayan 8 ve 10 numara mevkileri doğal olarak yine boş duruyordu. Bu mevkileri doldurmaya çalışan ve “kesinlikle Trabzonspor için yeterli olmayan oyuncular” durumu idare etmeye çalıştılar ama idare bile edemediler.

8 VE 10 NUMARA TRANSFERİ ZORUNLU

Trabzonspor defterini kapattığı, gerek kendisine yapılan hatırı sayılır teklifleri ısrarla reddetmesi ve gerekse maçlardaki vücut dili ile açıkça belli olan Bakasetas’ın adeta gün saydığı pekala iddia edilebilir.

Bakasetas kadar belli etmese de Abdülkadir Ömür’de, yıllar önce transfer tahtasında yazıldığı iddia edilen rakamın tahtaya yazıldığı günden beri “ o transferin gerçekleşmesi halinde oluşacak fantastik ortamın” fanusundan çıkıpta bir türlü Akyazı’ya gelemedi. O transfer hikayesi Abdülkadir Ömür için adeta “lale borsası balonuna “ dönüştü ve tıpkı o borsa gibi Abdülkadir’de iflas etti. Artık taraftarların önemli bir kısmı, yeterince forma giydiği ancak bırakın 10 numarayı Trabzonspor’a fazlaca herhangi bir katkısı olmadığı düşüncesinde.

Bardi ve diğer bu mevkilere yakıştırılan oyunculara bizce değinmeye bile gerek yok. Trabzonspor seviyesinde değiller.

Eğer Trabzonspor bu mevkilere,hemen önümüzdeki Ocak ayında 6 numara mevkisinde yaptığı Mendy gibi tartışılmaz kalitede oyuncular bulamaz ise kupa hedefini gerçekleştirmesi de oldukça zor görünüyor.

Hatta ocakta yapılamazsa ve yaz transferi için aynı durumun hâlâ tartışılıyor olması halinde Trabzonspor’da kurumca sıkıntılı günler yeniden geri gelebilir.

“Zamanlama” kulüp yönetiminde olmazsa olmaz listesinin değişmez bir numarası, malum.

ABDULLAH AVCI İÇİN ZOR DÖNEM

Kupa ve Avrupa Kupaları hedefi takımı ne kadar motive eder bunu göreceğiz.

Ancak büyük takımlarda ana hedef ıskalandığında oyuncu grubunu diğer hedefler için motive etmek oldukça zordur.

Şampiyonlar Liginde oynama hayali olan bir oyuncu , ne kadar profesyonel olursa olsun 2000 kişilik stadyumlarda ve topu arkadaşına attığında çukur ve engebelere takılan zeminlerde tekme yemeğe hiçbir zaman coşkuyla gitmez.

Oyuncu hedefe motive değilse”bitse de gitsek” çoğu maçta keçiboynuzu tadında çiğnenir durur.

Tıpkı Trabzonspor’un Kayserispor maçında ve özellikle bazı oyuncularında olduğu gibi.

YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum